Ludbreg: Moguća je odgoda radova projekta vrijednog 220 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Aglomeracija Ludbreg, najvažniji i najveći projekt u gradu Ludbregu, nastavlja s razvojem, a trebao bi biti završen do 2023. godine.

Ovaj projekt vrijedan 220 milijuna kuna s PDV-om obuhvaća područje grada Ludbrega te općine Martijanec i Sveti Đurđ, a gradit će se kanalizacijski cjevovodi prema studiji, crpne stanice te će se rekonstruirati postojeći mješovitih kanalizacijski kolektori i tri preljevna objekta.

Zbog trenutne situacije moguće je da se planovi oko početka gradnje pomaknu, a bili su planirani za početak ljeta, no uskoro se očekuje potpis ugovora.

– Što se tiče Aglomeracije, očekujemo potpis ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja. Očekivali smo da radovi krenu početkom ljeta, no obzirom na trenutnu situaciju, vidjet ćemo kako će se ona odraziti na planove – rekao nam je gradonačelnik Bilić.

Bitno je da će se kroz ovaj projekt razviti sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda radi doprinosa poboljšanju stanja vode i to kroz rekonstrukciju dijelova postojećeg mješovitog sustava odvodnje u svrhu sprječavanja onečišćenja tla i voda. Izgradnjom i proširenjem javnog vodoopskrbnog sustava u naselju Čukovec, o čijem smo problemu sa vodom već izvještavali, omogućit će se pristup stanovništva kvalitetnoj pitkoj vodi.

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI