Ludbreg: Moguća je odgoda radova projekta vrijednog 220 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Aglomeracija Ludbreg, najvažniji i najveći projekt u gradu Ludbregu, nastavlja s razvojem, a trebao bi biti završen do 2023. godine.

Ovaj projekt vrijedan 220 milijuna kuna s PDV-om obuhvaća područje grada Ludbrega te općine Martijanec i Sveti Đurđ, a gradit će se kanalizacijski cjevovodi prema studiji, crpne stanice te će se rekonstruirati postojeći mješovitih kanalizacijski kolektori i tri preljevna objekta.

Zbog trenutne situacije moguće je da se planovi oko početka gradnje pomaknu, a bili su planirani za početak ljeta, no uskoro se očekuje potpis ugovora.

– Što se tiče Aglomeracije, očekujemo potpis ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja. Očekivali smo da radovi krenu početkom ljeta, no obzirom na trenutnu situaciju, vidjet ćemo kako će se ona odraziti na planove – rekao nam je gradonačelnik Bilić.

Bitno je da će se kroz ovaj projekt razviti sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda radi doprinosa poboljšanju stanja vode i to kroz rekonstrukciju dijelova postojećeg mješovitog sustava odvodnje u svrhu sprječavanja onečišćenja tla i voda. Izgradnjom i proširenjem javnog vodoopskrbnog sustava u naselju Čukovec, o čijem smo problemu sa vodom već izvještavali, omogućit će se pristup stanovništva kvalitetnoj pitkoj vodi.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI