Ludbreg: Uskoro potpisivanje ugovora za gradnju vrijednog 460 milijuna kuna

Dugoočekivani projekt ‘Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Ludbreg’ uskoro bi trebao krenuti. Projekt obuhvaća radove na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, rekonstrukciji, izgradnji i nadgradnji sustava javne odvodnje te izgradnju sustava javne vodoopskrbe na nepokrivenom području, a obuhvaća područje grada Ludbrega te općine Martijanec i Sveti Đurđ.

– Riječ je o jednom od strateških projekata za razvoj grada. Ludbreg je danas jedan od gradova u vrhu RH po brizi oko zaštite okoliša kroz pravilno gospodarenje otpadom. Još nam je ostalo urediti kanalizacijsku mrežu, odnosno ispuštanje otpadnih voda u rijeku Bednju, zaustaviti to u potpunosti i vraćati je u prirodu pročišćenu preko pročistača otpadnih voda – rekao je gradonačelnik Bilić te dodao kako je nedavno obavljen glavni terenski pregled u sklopu kojeg je još jednom „pročešljan“ cjelokupan projekt vrijedan gotovo 460 milijuna kuna.

– Malo me žalosti da će projekt morati još malo narasti u vrijednosti jer su cijene izvođenja radova otišle drastično prema gore, a to će se odraziti i na vrijednost samog projekta – kazao je gradonačelnik te rekao kako očekuje da će u roku do šest mjeseci uslijediti potpis ugovora i raspisivanje prvih nabava za početak izvođenja radova. Projekt se financira iz novog europskog fonda za otpornost i oporavak.

Ovim projektom dio će građana u Globočecu i Čukovcu dobiti novi vodovod, tako da će priključenost na mrežu javnog gradskog vodovoda, odnosno Varkomovog vodovoda, biti gotovo 100 posto. Izgradnjom centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Ludbreg osigurat će se adekvatna razina pročišćavanja svih prikupljenih komunalnih otpadnih voda aglomeracije te priključenje novih 11.169 stanovnika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI