Ludbreg ustrajan da preuzme osnovnu školu, Županija i Čačić im to ne daju

Podravski list profile

Proteklih dana održana je još jedna sjednica ludbreškog Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici, većinom, prihvatili odluku o prijenosu osnivačkih prava nad Osnovnom školom Ludbreg sa sjedištem u Ludbregu.

– Ova odluka već je jednom bila na dnevnom redu i sukladno proceduri proslijeđena je Županijskoj skupštini na usvajanje gdje je voljom većine odbijena. Pred nama je isti put, ali podsjećam da nismo u to krenuli s namjerom da nekome napakostimo već smo vođeni interesom naše djece – navodi gradonačelnik Dubravko Bilić.

Čačić – Hoće li sad popustiti?

U Gradu ističu kako su i ove godine ponovno uložili značajna sredstva u Osnovnu školu Ludbreg, financirali nabavu i postavljanje školskih ormarića, kupuju radne bilježnice, financiraju prijevoz učenika…

– Ne umanjujemo dosadašnja ulaganja u školu od strane Županije, no želja nama je da ovo bude najbolja osnovna škola i vjerujemo kako imamo snage i kapaciteta odraditi taj posao – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Čeka se odgovor Županijske skupštine Varaždinske županije. Čini se kako župan Radimir Čačić nije najsretniji s ovim zahtjevom i kako će ponovno odbiti Ludbrežane.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti