Ludbreg: Višak prihoda potrošit će na školstvo, ali i reklamiranje u medijima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradski vijećnici na sjednici prošli ponedjeljak donijeli su rebalans proračuna za 2019. godinu jer su se u stavkama prihoda i rashoda dogodile značajnije izmjene. Naime, prihodi su povećani za 3,6 milijuna kuna, a od toga je 300.000 kuna planirano od poreza na promet nekretnina.

Tekuće pomoći od institucija i tijela EU planirane su u iznosu od 164.100 kuna za novi projekt Manjine dodana vrijednost EU. Za 250.000 kuna povećane su kapitalne pomoći iz državnog  proračuna, a odnose se na sufinanciranje Hrvatskih voda za sanaciju klizišta u Globočecu i izradu projektne dokumentacije za sanaciju klizišta. Također, za novi projekt VR Education planirano je 1,12 milijun kuna, a od značajnijih novih prihoda od HT-a se očekuje 320.000 kuna za pravo služnosti.

Ipak, najznačajnije povećanje prihoda očekuje se u iznosu od 2,9 milijuna kuna od prodaje građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada. Taj će se novac, između ostalog, potrošiti na odvjetničke usluge, i to u vrijednosti od 220.000 kuna, a to se odnosi na spor s HT-om. Sredstva za sufinanciranje osnovne škole povećana su za 305.000 kuna radi nabave školskog pribora i radnih materijala za novu školsku godinu.

Za promidžbu i ostale troškove javnih manifestacija povećana su sredstva za promidžbu i informiranje za 100.000 kuna, za promidžbene materijale 10.000 kuna, za najam opreme 50.000 kuna i za zaštitarsku službu 27.000 kuna. Ovi troškovi odnose se uglavnom na organizaciju Svete nedjelje u Ludbregu.

– Isto tako, za izradu projektne dokumentacije i prostornih planova osigurano je dodatnih 500.000 kuna, a za sanaciju klizišta u Globočecu 360.000 kuna. Veterinarske usluge povećane su za 20.000 kuna, a intelektualne usluge (geodetsko-katastarske, bilježničke i dr.) 360.000 kuna – poručili su iz Grada.

Dodajmo da je ovako visok porast iznosa geodetskih i katastarskih usluga rezultat izmjena prostornog plana čije su pokretanje vijećnici također odobrili u ponedjeljak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI