LUDBREŠKA LJEPOTICA: Pogledajte kako će izgledati novi bazeni!

Grad Ludbreg predao je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju bazena s kamp odmorištem. Bazen će biti izgrađen na lokaciji podno Črn – bela.

– Bazen je dugogodišnja tema u Ludbregu, napokon smo ovih dana uspjeli predati zahtjev za lokacijsku dozvolu za izgradnju bazena s kamp odmorištem. To je jedan prekrasan objekt koji će Ludbrežanima, ali i svima kojima je Ludbreg blizu pružiti jedan dodatan sadržaj za ljetne mjesece, a ono što je meni posebno važno jest da će i školama, ne samo ludbreškoj već i onima u susjednim općinama biti omogućena škola plivanja kroz svibanj, lipanj i rujan, odnosno razdoblja kad je moguće koristiti vanjske bazene – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Sam bazen projektiran je na drugačiji način tako da će izgledom biti što prirodniji, odnosno bazen će izgledati kao da se Bednja slijeva u njega. Cijeli prostor bit će uređen na način da ne odudara od prirode, s jako puno kamenja, bednjanskog i dravskog, odnosno onoga što postoji u našim rijekama. Bazen će se graditi ispod Črn bela i imat će 1700 kvadrata vodene površine, a dio površine bazena bit će za neplivače kako bi on bio jednako dostupan svima.

– Koristit ćemo i termalni dio, odnosnu slanu vodu koja će biti posebno kanalizirana s obzirom da je ona ljekovita i opterećena je naftom, sumporom i drugim sadržajima tako da ju moramo posebno tretirati i u posebnom bazenu će se koristiti taj sadržaj. Uz sam bazen pripremljen je i kamp od 54 mjesta kojima se onda može ponuditi i sadržaj bazena – kaže gradonačelnik.

Gradnja bazena dio je turističke priče kojom Ludbreg nastoji omogućiti posjetiteljima da se ovdje zadrže nekoliko dana.

-Bazen se nalazi preko puta Otoka kojeg nastojimo pretvoriti u zelenu oazu, neke projekte već provodimo, neke smo prijavili, a konačni cilj nam je Bednju učiniti atrakcijom. Kompleks otoka s bazenom čini cjelinu i predstavlja važan turistički magnet i središte rekreacijskog života za nas koji ovdje živimo, a oni koji su još kreativniji sasvim sigurno u svemu tome pronaći će i prostor za turistički biznis – zaključuje gradonačelnik.

foto Grad Ludbreg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI