U nakladi Varaždinske županije, Pčelarskog društva Ludbreg i Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak proteklog je tjedna izašla kuharica Ludbreška medena kuhinja. Knjiga sadrži trideset recepata na bazi meda koje je pripremio profesionalni kuhar, chef Damir Crleni.
– S upotrebom meda u kuhinji susreo sam se proučavajući stare recepte iz kuharica te uz pripremu hrane na manifestaciji Jela varaždinskog kraja. Došavši u prigodu da sam kreiram jela, pokušao sam što češće upotrebljavati med u svojim kulinarskim kreacijama. Iz godine u godinu ideja je bilo sve više – rekao je chef.
Pčelarsko društvo Ludbreg intenzivno radi na zaštiti kvalitete ludbreškog meda, povećanju proizvodnje i potrošnje te njegovoj promociji na temelju koje je i nastala ova kuharica, a nastavak je suradnje na očuvanju tradicijske gastronomije Varaždinske županije i ludbreškog kraja. Kuharica je tiskana u 1000 primjeraka, grafički ju je uredio Miroslav Vađunec, a lektorirala i prevela na engleski Karmen Kanižaj.
FOTO Grad Ludbreg