Ludbreška Zadruga želi domaće proizvode dovesti do svih građana

Poljoprivredna zadruga ‘Ludbreški kraj’ prijavila je projekt ‘Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta ludbreškog kraja’ na Natječaj Ruralnog programa, mjera 16.4.1. Vrijednost prijavljenog projekta iznosi 736 tisuća kuna, a intenzitet bespovratnih sredstava iznosi 100 posto.

U sklopu projekta predviđena je nabava dostavnog vozila, zapošljavanje jednog djelatnika, izrada web-stranice za internetsku prodaju proizvoda, uređenje zelene točke na ludbreškoj tržnici te troškovi sudjelovanja na lokalnim sajmovima, dok je predviđeno trajanje projekta tri godine. Kako bi prijavili projekt, Zadruga je formirala operativnu skupinu u koju su ušli poljoprivredni proizvođači s područja grada Ludbrega i okolnih općina koji nude i osiguravaju široku paletu poljoprivrednih proizvoda da se navedeni proizvodi u kratkom lancu opskrbe dostave direktno iz mjesta proizvodnje do krajnjeg kupca odnosno potrošača.

Interes za sudjelovanjem u kratkom opskrbnom lancu u smislu kupnje namirnica izrazile su javne ustanove i institucije s područja grada Ludbrega i okolnih općina, a i građani će moći kupiti navedene proizvode na oformljenoj zelenoj točki na tržnicama u Ludbregu i Varaždinu. Važnost i vrijednost projekta prepoznali su lokalni proizvođači koji su se odlučili uključiti. Uz Zadrugu koja je nositelj projekta i koordinator, članovi operativne skupine su Luneta d.o.o. iz Ludbrega, OPG Namjesnik Mladen iz Križovljana, Agro Altera d.o.o. iz Ludbrega PG “Orehovec” iz Velikog Bukovca, OPG Hižak Vesna iz Sigeca Ludbreškog, Obrt za prženje kave i trgovinu “Minas- Zrno 1” iz Ludbrega, Čarolija okusa, obrt za preradu voća i povrća iz Leskovca Topličkog, OPG Grabarić Stjepan iz Slokovca, Obrt Vinko za uzgoj i preradu voća iz Selnika, OPG Marin Martinković iz Slokovca i OPG Dejan Zlatar iz Globočeca Ludbreškog.

FOTO Grad Ludbreg

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI