Ludbreški mljekari dobili čak 4,3 milijuna nepovratnih kuna

Podravski list profile

Među 10 ugovora koje je potpisao Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade, za financiranje projekata izgradnje, opremanja ili obnove minimljekara, našla se i ludbreška mljekara Bohnec.

Ludbreška kompanija dobila je jednu od većih potpora u iznosu od oko 4,3 milijuna bespovratnih kuna od ukupno 18,7 milijuna kuna koji su predviđeni za ovu mjeru u  Programu ruralnog razvoja. Ova potpora u mljekari Bohnec iskoristit će se za ulaganje u postrojenje za proizvodnju svježeg sira s ultrafiltracijom i liniju za pakiranje maslaca.

– Ministarstvo poljoprivrede nastavlja pomagati i osnaživati sektor stočarstva. Uz rasterećenje plaćanja troškova za različite usluge koje smo nedavno uveli, osigurali smo i 60 milijuna kuna kroz tri godine za kupnju steonih junica mliječnih ili kombiniranih pasmina. Današnjim ugovorima u osam županija povećat će se kapaciteti za proizvodnju i preradu mlijeka, a ulaganja će pomoći razvoju lokalne sredine kroz otkup mlijeka, preradu u lokalne tradicijske proizvode te povećanje radnih mjesta. Ovo je još jedan poticaj hrvatskom stočarstvu i mljekarstvu – izjavio je Tomislav Tolušić.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI