Ludbreški pas dostavlja hranu: Ruksak na pleća i Buco kreće u dostavu u gorice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iako kažu da se psi i poštari ne vole, mi smo u Globočecu kraj Ludbrega pronašli posebnog zlatnog retrivera koji obavlja jednu vrstu poštarsko-tekličkog posla. Naime, Buco od kuće do vinograda svojim vlasnicima u ruksaku na leđima prenosi sve što treba.

– Sve je krenulo spontano kada je zet otišao u gorice, uzeo hranu, ali je zaboravio kruh. Zvao je da mu netko donese, a kako je bilo hladno, nikome se nije dalo pješačiti pa smo mi to spremili, stavili u ruksak i Buci na leđa. Samo mu je bilo dovoljno reći da odnese u gorice i on je otišao i prenio to – prisjetila se Dubravka.

Od tada, Buco obožava nositi svoj ruksak i pomagati u prenošenju hrane, a najsretniji je kad shvati da se ide u vinograd.

– Ne radimo to prečesto, svega nekoliko puta. Inače su nam gorice nekih pet-deset minuta hoda, a Buco obožava tamo boraviti. Točno zna kada se upali motor i kada se ide gore, a sada je evo naučio i da dok dobije svoj ruksak da se ide tamo – ispričala je Dubravka.

Buco je star deset godina, a oduvijek je bio miljenik. Nikad ga nisu dresirali, no iznimno je pametan pa razumije sve naredbe.

– Bucu imamo deset godina, imali smo kuju koja je imala sedam psića i nekako nam je on bio najdraži pa smo ga ostavili. Stvarno je jako pametan. Nikad nije bio na nekoj klasičnoj dresuri, ali razumije kad mu se nešto naredi. Inače se radi o zlatnom retriveru i svi ga obožavamo – rekla je vlasnica Dubravka Škvorc.

Iako ga imaju već desetljeće, pamte tek jedan slučaj kada je odlutao.

– Inače nikad ne bi otišao iz dvorišta iako je pušten, ali za jedan Božić, kada je bila pucnjava, otišao od kuće i to je bila potraga za njim. Sve smo zvali, tražili ga, pitali na Facebooku i na kraju smo ga našli tek nakon tjedan dana. Na sreću, sve je dobro završilo – rekla je na kraju Dubravka.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI