Ludbreški učenici najbolji na međunarodnom natjecanju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Srednja škola Ludbreg sudjelovala je u međunarodnom projektu AR EDU – Augmented Reality Education koji se temelji na razvoju i primjeni inovativnog obrazovnog alata temeljenog na ICT-u u školskim predmetima orijentiranim na STEM područje, a financiran je iz programa Erasmus+.

Projekt je završio natjecanjem iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije. U natjecanju su sudjelovali učenici od 1. do 3. razreda iz tri srednje škole iz Kočana (Makedonija), Ludbrega i Pazardžika (Bugarska). Iz Srednje škole Ludbreg sudjelovalo je šest ekipa i to Loomens, Pythons, Unlimited, Pretty Boys, SkyWalkers i Transformers.

Natjecanje se održavalo kroz četiri vikenda, a učeničke ekipe morale su pronaći pet lokacija na području grada Ludbrega i pokušati točno odgovoriti na pet pitanja pomoću mobilnih telefona s instaliranim Augmented Reality edukacijskim modulom. Članovi ekipe Loomens bili su najbolja ekipa Srednje škole Ludbreg te su osvojili i titulu najbolje ekipe cjelokupnog natjecanja, a radi se o učenicima 3. a razreda Borni Čukolinu, Josipu Kokoleku i Josipu Sušecu.

Projekt AR EDU temelji se na povećanju kvalitete i atraktivnosti edukacijskih procesa kroz razvoj i implementaciju novih ICT edukacijskih alata. Kroz projekt se razvio novi edukacijski sustav čiji rad prati i priručnik za korištenje te strategijski dokument koji uključuje primjere najboljih praksa iz područja edukacije, a sve radi razvijanja suradnje između različitih dionika koji su uključeni u područje edukacije.

Ludbreški učenici bili su najbolja ekipa na natjecanju // Izvor: Ludbreške novine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI