Ludbrežani istrčali gotovo 19 kilometara za vukovarsku djecu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prošle srijede trojica Ludbrežana sudjelovala su u humanitarnoj utrci za Vukovarske leptiriće, udrugu za djecu s poteškoćama u razvoju. Utrka se održavala na sam Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a Ludbrežani su istrčali 18 i pol kilometara.

U ovoj hvalevrijednoj akciji sudjelovali su Vladimir Sabol, Antonio Gložinić i Leon Kramar.

– Ustvari je sve pokrenuo Vladimir Sabol koji se dugo godina bavi trčanjem i unatoč tome što ima 57 godina, aktivno sudjeluje u utrkama te je prava legenda trčanja. On je pozvao Antonija pa onda i mene da mu se pridružimo u utrci, na što smo naravno odmah pristali. Antonio se trčanjem bavi osam mjeseci, a ja tek mjesec i pol, no dugo godina se bavim i nogometom pa mi je to dobra podloga za trčanje – rekao nam je 18-godišnji Leon Kramar.

U ovoj je utrci diljem Hrvatske sudjelovalo više od tisuću trkača, prijave su bile online, a trebalo je uplatiti simboličnih 50 kuna. Trčalo se minimalno pet kilometara, a sve više od toga bilo je proizvoljno. Ludbrežani su istrčali gotovo 19 kilometara za što im je trebalo 1 sat i 40 minuta i po tome su u samom vrhu Hrvatske.

– Najprije je bio dogovor pet kilometara, pa kad je krenula utrka, odlučili smo produžiti na deset pa stalno još malo i na kraju smo istrčali osam krugova trase koja je inače trasa Crazy hill utrke. Ova naša mala uplata bila je od srca i vjerujem da će nešto značiti djeci kojoj će biti poklonjena. Stvarno sam sretan što smo trčanjem mogli napraviti humanu stvar – rekao je Leon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI