Ludbrežani konačno došli na svoje: Kalnička ulica dobiva asfalt

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ove godine, kako nam je najavljeno iz varaždinskog ŽUC-a, konačno bi se trebala asfaltirati Kalnička ulica u Bolfanu, ludbreškom prigradskom naselju. Projekt je to koji mještani Kalničke ulice čekaju već desetak godina. Radovi na asfaltiranju u planu su Županijske uprave za cestu za ovu godinu.

Podsjetimo, stanari Kalničke ulice već su nam se u nekoliko navrata požalili na loše stanje svoje prometnice. Posebice je to problem za lošeg vremena i kad je ulica pod snijegom. Upravo je zato i hitna pomoć, koja je žurila na intervenciju, jer je jednom stanovniku Kalničke pozlilo, imala velikih problema s odlaskom na mjesto intervencije, gornji dio Kalničke ulice. Osim toga, radi se i o prometnici koja je najbliži alternativni pravac između Ludbrega i Koprivnice jer spaja dvije županije.

– Drago mi je da ćemo konačno asfaltirati Kalničku ulicu. Znam da ljudi gore i žive i da očekuju asfalt. Posebnost je u tome što je Kalnička ulica posljednja na području grada Ludbrega pod upravljanjem ŽUC-a, a da nije asfaltirana – rekao je Krešimir Horvat, predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Varaždinske županije, koji je dodao da bi se na ovaj projekt trebalo potrošiti oko 600.000 kuna.

Osim toga, ŽUC će na ludbreškom području ove godine napraviti još nekoliko većih zahvata. Tako se već izvode, u suradnji s općinama, radovi na pješačko-biciklističkoj stazi u Martijancu, na stazama u Svetom Đurđu, a vrijednost tih radova zajedno je oko 700.000 kuna.

– Također, u planu je izgradnja kružnog toka u Svetom Petru, kružnog toka u Hrženici, te novi sloj asfalta na dionici Vrbanovec – Novakovec u općini Martijanec, a radovi će se izvoditi i na području općine Veliki Bukovec – objasnio je Krešimir Horvat, koji je naglasio da je ŽUC ravnomjerno rasporedio sredstva za ovu godinu.

Krešimir Horvat

– Živim u Ludbregu, pa bih svakako želio da se što više napravi na ovom području. No, zadatak je ŽUC-a ravnomjerno pokriti područje cijele županije, na čemu i ustrajemo, a imamo odličan odnos s načelnicima i gradonačelnicama u županiji – naglasio je Horvat.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI