‘LUDNICA’ NA CESTAMA Pješaka udarile daske s kamiona, vozač slomio spušteni pružni branik

Sva je sreća da pješak nije teže stradao nakon udara dasaka u njegovu glavu


Autor: podravski.hr — 01.12.2018. / 8:15 Crna kronika

Ilustracija / Sva sreća pa se nije dogodila veća tragedija

Tri će osobe duže vrijeme pamtiti petak 30. studenoga i to ne baš po lijepim stvarima. Jedan je pješak  još i dobro prošao hodajući popodne predjelom Bilo Vinogradi u Donjoj Velikoj, mjestu 15-ak kilometara od Koprivnice. Hodao je makadamskom cestom te se pokušao mimoići s teretnim vozilom koji je prevozio daske.

– Daske nisu bile propisno osigurane pa je došlo do njihova pomicanja, prilikom čega su udarile pješaka u lice te ga ozlijedile – doznajemo u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.

Drugi je pak vozač u jutarnjim satima slomio pružni branik u Pavelinskoj u Koprivnici. Nije poznato što mu se motalo po glavi kad je pokušao prijeći prugu, iako je pružni branik bio spušten zbog nailaska vlaka. Njegova ‘egzibicija’ bila je vrlo opasna i on je dobro prošao.

Drugi vozač dugo će pamtiti svoj susret s prekršajnim sucem nakon što mu je odrezao 6000 kuna kazne i pet mjeseci zabrane upravljanja vozilima B kategorije. On je dan ranije, u noćnim satima, uhvaćen kako vozi Koprivnicom pod utjecajem od 1,89 promila alkohola. (ib)