LUDBREŽANI ‘LUDI’ ZA GORICAMA Mjesto koje bilježi porast broja stanovnika

Vinogradi Ludbreški izazovno su mjesto za život koje je u posljednjih deset godina bogatije za 84 stanovnika


Autor: podravski.hr — 01.08.2013. / 13:34 Stil

Vinogradi Ludbreški, prigradsko naselje popularno zvano Gorice, u posljednjih deset godina bogatiji su za 84 stanovnika, što je povećanje od petnaestak posto, najviše u cijelom ludbreškom kraju.
– Razlog što ljudi ovdje dolaze najvjerojatnije je što se nalazimo blizu središta grada, imamo svu infrastrukturu, a i cijene nekretnina nisu prevelike. Stariji prodaju klijeti jer više ne mogu obrađivati vinograde, no dosta obitelji je svoje klijeti obnovilo i preselilo se iz grada. Ne bih se čudio da se ovaj pozitivni trend nastavi – rekao je Dejan Gizdavec, predsjednika Mjesnog odbora.
Tomislav Kokanić svoju je kuću ostavio djeci i sebi izgradio drugu u Goricama.
– Nisam požalio jer ovdje je stvarno lijepo živjeti, a oko mene žive samo mlade obitelji, što daje dodatnu draž životu u Goricama – rekao je Tomislav Kokanić.
Svoj dom u Goricama našla je i obitelj Balija koji su pokraj svoje stare klijeti izgradili novu kuću. Mario, Tomislav, Patrik, Leona, Andrea i Ankica iskoristili su činjenicu da imaju građevinsko područje nekoliko kilometara od središta Ludbrega, a daleko od gradske vreve.
– Uopće me ne čudi podatak da su Vinogradi Ludbreški tako popularno odredište. Imamo svu infrastrukturu, ceste su asfaltirane, a najbolje od svega je predivan krajolik koji nas okružuje. Proširili smo i vinograd jer nam ga je sad jednostavnije obrađivati – kaže Mario Balija.
Njegov brat Tomislav koji u kući živi s dvoje djece i suprugom posebno je zadovoljan okolinom u kojoj žive njegova djeca.
– Djeca imaju prostora za igru, u školu ih vozi poseban autobus i mislim da je naša lokacija idealna kombinacija grada i sela – rekao nam je Tomislav Balija.

Izvještavaju: MATIJA DOLENEC i NIKOLA WOLF
Foto: Obitelj Balija jedna je od mnogih obitelji koje su svoj dom u zadnjih nekoliko godina našle u Vinogradima Ludbreškim