LUKAVI PREVARANT Stevo (55) iz okolice Koprivnice na prijevaru dobio vozačku dozvolu

Kad su policajci zaustavili Stevu zbog prometnih prekršaja, utvrdili su da je vozačka nevažeća, odnosno da je na policiji prijavio gubitak vozačke koju nikad nije imao


Autor: podravski.hr — 29.07.2013. / 12:54 Crna kronika

Ilustracija/Policiji nije trebalo dugo da ulovi bjegunca

KOPRIVNICA – Stevo (55) iz okolice Koprivnice, na vrlo dosjetljiv i nezakonit način, izigrao je sustav i došao do vozačke dozvole kojom se nekoliko godina bez problema služio u prometu sve dok drsku prijevaru nisu otkrili koprivnički prometni policajci kad su ga zaustavili zbog prometnih prekršaja.
Naime, Stevo se prije četiri godine ušetao u ured za izdavanje osobnih dokumenata u koprivničkoj Policijskoj upravi i kod djelatnice za izdavanje vozačkih dozvola prijavio gubitak vozačke. Znao je Stevo da vozački ispit nikad nije položio ni “pomirisao” auto školu, no svejedno je potpisao prijavu gubitka dozvole. Službenica ga je propisno upozorila da je davanje lažnog iskaza kažnjivo, no Stevo za to nije mario. Budući da referentica, očito, nije provjeravala pripada li vozačka dozvola pod tim brojem Stevi koji je prijavio njezin nestanak, izdala mu je novu vozačku dozvolu s drugim serijskim brojem. Tako je Stevo za pedesetak kuna i bez položenog vozačkog ispita dobio vozačku dozvolu za koju se škola plaća više tisuća kuna.
Dok su ga policajci nakon godinu, dvije zaustavili nedaleko od Sigeca zbog prometnog prekršaja, najprije im ništa nije bilo jasno. Znali su kako nema šanse da je Stevo ‘najedanput’ položio vozački ispit, a dugo im je godina bio jedna od glavnih mušterija, barem što se prometnih prekršaja tiče. Provjerili su u sustav i otkrili veliki propust. No, za njih neugodno otkriće postalo je Stevi pravi problem. Uhićen je zbog sumnje u krivotvorenje isprava, kazneno je prijavljen, a njegov je slučaj završio i na koprivničkom Općinskom sudu. Sutkinja Dijana Jagar Grloci tijekom postupka prihvatila je kazneni nalog kojim su koprivnički tužitelji tražili da se Stevo proglasi krivim i kaznila ga s osam mjeseci zatvora. No, budući da dosad nije bio kazneno osuđivan, izrečena mu je uvjetna kazna s rokom kušnje od jedne godine.
Izvještava: KARLO EISENBEISSER
Foto: ILUSTRACIJA