Maja je jedna od rijetkih podravskih food blogerica: “Volim starinske klasike…”

Nemoguće je ne primijetiti kako se posljednjih godina sve više mladih ljudi počelo zanimati za kuhanje. Ne samo zato što svakoga dana moramo nešto pojesti, već im pripremanje hrane postaje više od obveze, postaje im koristan i zanimljiv hobi i način opuštanja nakon svakodnevnih obveza. I pritom svoja kuharska umijeća rado dijele s drugima. Jedna od njih je i mlada Ludbrežanka Maja Matijašec.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Ova po struci prvostupnica radiološke tehnologije obožava kuhanje i već gotovo tri godine recepte i fotografije jela koja vole njezini ukućani objavljuje na društvenim mrežama. Na tu vrstu promocije, nagovorio ju je, kaže nam, dečko, a za ljubav prema kuhanju zaslužne su mama i baka.

– Kuhanje me smiruje, a najveća nagrada mi je kad vidim kako moja obitelj i prijatelji uživaju u mojim jelima. Pripremam i isprobavam i starinska i moderna jela i moram priznati da se teško odlučiti koja su mi draža. Volim starinske klasike koji me nekako podsjećaju na djetinjstvo. Jer, kako se ono kaže, sa starinskim jelima ne možeš pogriješiti. Ali isto tako volim i neke nove, modernije namirnice i začine i načine tako ih uklopiti u jela – priča nam Maja.

Većina je njezinih pratitelja iz naše zemlje, no recepte koje objavljuje vole isprobavati i zaljubljenici u kuhanje iz BiH, Njemačke, Austrije i Slovenije.

– Povratne informacije od čitatelja i čitateljica uglavnom su pozitivne, sve se više traže ideje za brze i hranjive obroke, a dodatno me razveseli i kada netko isproba neki moj recept, pa mi se javi s fotkicom i pozitivnim reakcijama – ističe naša sugovornica. I prije pojave epidemije, razni zdravstveni problemi sve su nas sve žešće počeli tjerati da više pazimo na svoje zdravlje i ne doživljavamo ga kao nešto što se samo po sebi podrazumijeva. A jedan od važnih preduvjeta fizičkoga zdravlja su i što zdraviji obroci. I ne, nije za njihovu pripremu uvijek potrebno puno novca, pogotovo ako imate kakav komadić zemlje na kojem uzgajate povrće i voće. – Kod nas doma se zaista jede vrlo raznoliko, a najviše volim spremati jela od raznih vrsta povrća te se zato na našem stolu vrlo često kroz tjedan nađu zdrava variva uz proteinski kruh, malo pancete ili mesa za „šmek” – kaže ova mlada ludbreška food blogerica.

Za sada Maja od svog bloga i profila na društvenim mrežama nema nikakve novčane koristi već sve radi zbog osobnog zadovoljstva. Nema niti sponzora čije bi prehrambene proizvode prezentirala na ovaj način. Ne krije da bi joj bila velika čast da u tom smislu uspostavi suradnju s našom Podravkom, jer mnogi su njezini proizvodi ionako već odavno sastavni dio Majine kuhinje.

S vremenom, sve svoje recepte možda stavi i na papir te svoje pratitelje iznenadi izdavanjem knjige. U jelima koja Maja priprema u pravilu nema namirnica niti sastojaka zbog kojih treba obići desetke trgovina velikih gradova, već je sve moguće nabaviti u okruženju. Za sada je, koliko nam je poznato, jedina food blogerica u ludbreškom kraju. Volite li i vi dobru hranu i želite s nekim razmjenjivati iskustva iz kuhinje, pronađite je u virtualnom svijetu pod nazivima Maja’s Kitchen ili @majaskitchensecrets. I uživajte kao i ona u pripremi finih obroka za svoju obitelj.

FOTO Facebook

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI