MAJKA ČETIRI DJEVOJČICE: Već četiri godine blokirana zbog dvije pretplate za HRT

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Križevčanka Marija Risek (30) ponosna je majka četiri kćeri. U moru katastrofalnih demografskih podataka, prava je oaza naići na prizor poput onoga kad Marija glasno zazviždi, a Nikolina (8), Josipa (7) Antonija (5) i Martina (3) poslušno stanu i pričekaju „komandu“.

– Znaju da moraju stati kad zazviždim, a zbilja su poslušne. Čujte, drugi imaju povodac, a ja fućkam – našalila se Marija, čije su kćerkice plod desetogodišnje veze.

– Suprug je zbog posla s nama samo preko vikenda, tako da preko tjedna samo ja s njima ‘baratam’. To je to, ne mislimo imati više djece, treba to sve na noge postaviti – reći će mlada majka.

Neće proći još dugo kad će se vratiti na posao s porodiljnog dopusta, pa će morati pronaći ženu koja će čuvati najmlađu kćer, jer ona i suprug nemaju na raspolaganju „baka-servis“.

Marija: Suprug je zbog posla s nama samo preko vikenda

– Nadala sam se statusu odgajatelja, ali to vrijedi samo za Zagreb, u kojemu sve majke s troje i više djece imaju status roditelja-odgajatelja i dobivaju oko 3500 kuna mjesečno sve dok najmlađe dijete ne navrši 15 godina. Meni bi takva mogućnost odgovarala – veli Marija.

Napominje kako je već četiri godine blokirana zbog toga što nije platila dvije „pretplate“ za Hrvatsku televiziju.

– To niti ne gledam te nisam dvaput platila, onda ni opomenu i blokirali su me. I tako su prošle četiri godine i nakupilo se… – pripovijeda Marija, koja se nada da će financijski problemi uskoro biti stvar prošlosti te da će ona i suprug moći podići kredit kako bi počeli graditi kuću za brojnu obitelj. Sada su podstanari.

No, bez obzira na sve, nikad se ne bi vratila u Zagreb.

– Križevci su mali grad, ovdje je sigurno, nema razbojstava i gužve kao u Zagrebu. A sa svojim kćerkicama jako se dobro slažem. Skupa pečemo kolače, skupa čistimo, kod nas je uvijek veselo – rekla je Marija Risek.

Četiri curice najveće su veselje i radost Risekovim

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI