MAJKA ČETIRI DJEVOJČICE: Već četiri godine blokirana zbog dvije pretplate za HRT

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Križevčanka Marija Risek (30) ponosna je majka četiri kćeri. U moru katastrofalnih demografskih podataka, prava je oaza naići na prizor poput onoga kad Marija glasno zazviždi, a Nikolina (8), Josipa (7) Antonija (5) i Martina (3) poslušno stanu i pričekaju „komandu“.

– Znaju da moraju stati kad zazviždim, a zbilja su poslušne. Čujte, drugi imaju povodac, a ja fućkam – našalila se Marija, čije su kćerkice plod desetogodišnje veze.

– Suprug je zbog posla s nama samo preko vikenda, tako da preko tjedna samo ja s njima ‘baratam’. To je to, ne mislimo imati više djece, treba to sve na noge postaviti – reći će mlada majka.

Neće proći još dugo kad će se vratiti na posao s porodiljnog dopusta, pa će morati pronaći ženu koja će čuvati najmlađu kćer, jer ona i suprug nemaju na raspolaganju „baka-servis“.

Marija: Suprug je zbog posla s nama samo preko vikenda

– Nadala sam se statusu odgajatelja, ali to vrijedi samo za Zagreb, u kojemu sve majke s troje i više djece imaju status roditelja-odgajatelja i dobivaju oko 3500 kuna mjesečno sve dok najmlađe dijete ne navrši 15 godina. Meni bi takva mogućnost odgovarala – veli Marija.

Napominje kako je već četiri godine blokirana zbog toga što nije platila dvije „pretplate“ za Hrvatsku televiziju.

– To niti ne gledam te nisam dvaput platila, onda ni opomenu i blokirali su me. I tako su prošle četiri godine i nakupilo se… – pripovijeda Marija, koja se nada da će financijski problemi uskoro biti stvar prošlosti te da će ona i suprug moći podići kredit kako bi počeli graditi kuću za brojnu obitelj. Sada su podstanari.

No, bez obzira na sve, nikad se ne bi vratila u Zagreb.

– Križevci su mali grad, ovdje je sigurno, nema razbojstava i gužve kao u Zagrebu. A sa svojim kćerkicama jako se dobro slažem. Skupa pečemo kolače, skupa čistimo, kod nas je uvijek veselo – rekla je Marija Risek.

Četiri curice najveće su veselje i radost Risekovim

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI