MAJKA OSTALA U ZAGREBU Hrvatska predsjednica posjetit će danas teško bolesnu Vanesu na Rebru

Sve smo dali za liječenje naše Vanese i sad smo na izmaku snaga - očajna je majka Kruna


Autor: podravski.hr — 22.02.2018. / 10:12 Aktualno

Hrabra Vanesa danas u bolničkom krevetu na Rebru

Nakon što su već željeli odustati od svega, obitelji Dolenec, izgleda, ipak stiže pomoć, i to osobno od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je nazvala bolnicu Rebro gdje leži 14-godišnja Vanesa Dolenec te najavila svoj osobni dolazak.
– Prenijeli su mi informaciju da će predsjednica danas osobno doći u bolnicu i posjetiti moju Vanesu. Već sam htjela uzeti kćer i otići doma, no razuvjerili su me liječnici i obećali da će pokušati naći rješenje za teško stanje u kojem se moja kćer nalazi – kazala je Kruna Dolenec, Vanesina majka.
Dodala je da se maloprije telefonski čula sa suprugom Draganom koji je zbog prijetnji da će baciti bombu u bolnici trenutno u pritvoru u Varaždinu.
Kako kaže, čula je da se predsjednica Grabar Kitarović raspitivala i o zdravlju njezina supruga te je pitala kakav je njegov zatvorski status.
– Ljudi me zovu iz cijele Hrvatske, pa čak i iz Njemačke i žele pomoći. Nude mi financijsku pomoć, a ja je moram prihvatiti jer više nemam novaca. Sve što smo imali, dali smo za liječenje naše Vanese, digli kredite, otišli u minuse i na izmaku smo snaga – kazala je Kruna.
Razgovarala je i sa socijalnim radnicama koje su joj objasnile da je već od rođenja svoje kćeri imala razna prava po pitanju olakšica.
– Sad izgleda da nismo jako puno toga morali plaćati, a zaista smo se naplaćali svega i svačega. Kažu mi da sam imala pravo na povrat putnih troškova i još mnogo toga, a u vezi toga nitko mi nije želio pomoći. Godinama smo odlazili u Zagreb, i to svakodnevno, a nismo to, izgleda, morali sami financirati. No, sad je takva situacija kakva jest i najvažnije mi je da Vanesa ozdravi, a o tome što su sve nepotrebno operirali i vadili joj organe, o tome ćemo naknadno razgovarati s liječnicima – zaključila je Kruna Dolenec.
Piše: Sonja Markić
FOTO: OBITELJSKA FOTOGRAFIJA