Majka osuđena jer je vikala na stariju kćer zbog noćnih izlazaka. Mlađa kći odmah joj pozvala policiju

Zamolila sam mlađu da mi skuha kavu, a one su imale neko društvo i napale su me da zbog čega sam sad došla - branila se majka pred policijom


Autor: podravski.hr — 13.07.2018. / 6:33 Crna kronika

Ilustracija / Tučnjavu je morala smirivati i policija

Sanja (53) iz Koprivnice dobila je osam dana uvjetnog zatvora jer je galamila na svoju stariju kćer, a mlađoj 16-godišnjoj kćeri to je dozlogrdilo pa je pozvala policiju.
Prema presudi, majka se oko 16 sati u obiteljskoj kući u Koprivnici nasilnički ponašala u obitelji prema starijoj kćeri koju je vrijeđala pogrdnim riječima: “Đubre, do pet sati si vani! Ista si kao otac”. Proglašena je krivom jer je to učinila u prisutnosti maloljetne kćeri koja ju je prijavila.
– Ma, došla sam taj dan u obiteljsku kuću kćerima jer one k meni nisu došle na ručak kako je bilo dogovoreno. Zamolila sam mlađu da mi skuha kavu, a one su imale neko društvo i napale su me da zbog čega sam sad došla. Ja sam im odgovorila da ću samo popiti kavu, popušiti dvije cigarete i otići. Kćeri su otišle u hodnik, a ja sam ostala u boravku. Kad su se vratile, rekle su da će sad doći policija. Dobro, starijoj sam u afektu možda rekla da je ista kao otac i da je do pet sati vani, ali joj nisam rekla da je konjsko đubre – ispričala je majka policiji.
No, kćeri su je opovrgnule i potvrdile navode iz prekršajnog naloga policije.
– Došla je majka i počela vikati, govorila mi je da sam đubre i da ostajem vani do pet ujutro i da smrdim. Sestra je pozvala policiju nakon što je majka počela vikati i na našeg kućnog prijatelja – ispričala je Sanjina starija kći.
Zbog verbalnog nasilja prema starijoj kćeri u prisutnosti maloljetne, koja se osjetila zbog toga uznemireno pa je pozvala policiju, Sanja je proglašena krivom i osuđena na uvjetan zatvor. No, ako slično nasilje ponovi opet u idućih godinu dana – završit će iza rešetaka. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA