Majka s dvije djevojčice živi u nehumanim uvjetima: Učenici i profesor odlučili pomoći!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U malom mjestu Prikraj nadomak Križevaca živi obitelj Medač kojoj je potrebna pomoć, da bi mogli živjeli u uvjetima prikladnima za normalan život. U trošnoj kućici živi samohrana majka Štefica s dvije kćeri pod krovom koji prokišnjava i lošim uvjetima.

Na sreću, ljudi dobra srca uskočili su u pomoć, ali i njima je potrebna potpora kako bi svoj projekt dovršili do kraja.

Štefica Medač ostala je bez supruga s dvije djevojčice

Učenici srednje škole ‘Ivan Seljanec’ iz Križevaca na čelu s njihovim profesorom i voditeljem prakse Franjom Hrgom odlučili su renovirati krovište i ovoj obitelji poboljšati uvjete života.

– Jedna od kćeri bila je naša učenica pa smo tako od rodbine saznali da im je potrebno pomoći. Dobili smo donaciju Centra za socijalnu skrb od deset tisuća kuna, što je dovoljno za pola krovišta. Htjeli smo to napraviti još na proljeće, ali nismo imali materijala. Sada bi nam trebalo još krovne građe, dasaka, crijepa, letvi, ali i nešto unutarnje, prije svega keramike. Htjeli smo preseliti obitelj u dio kuće s novim krovom jer u drugom dijelu stari prokišnjava – rekao nam je voditelj projekta, profesor Hrg.

Ako netko može i želi pomoći ovoj obitelji da dobije cijeli krov nad glavom, a ne samo dio, može se javiti na broj telefona 097 623 7370. Svaka pomoć, ma koliko mala, dobro je došla.

Renovaciju rade volonterski, a nadaju se kako će se još netko javiti da pomogne ovoj obitelji i donira nešto od potrebne građe kako bi najesen mogli napraviti i drugi dio krovišta. Ova hvalevrijedna akcija profesora Hrga i njegovih učenika nije iznimka, već redovita praksa u ovoj srednjoj školi koja se uvijek odazove kad treba pomoći ljudima.

Vrijedni učenici obnavljaju krovište

– Nije nam prvi put da ovako volonterski radimo, radili smo mnogo objekata u Križevcima i okolici. Drago nam je da možemo pomoći ljudima kojima je potrebno, a dodatan plus je što na taj način dečki imaju pravu praksu i znaju raditi posao kad izađu iz škole i nikad još nisam dobio pritužbu na ono što smo napravili. Stvarno bih zamolio sve koji mogu da pomognu oko građe, a mi ćemo sve ostalo napraviti.

Štefica, koja je udovica i živi s dvije kćeri, zahvalna je na pomoći koju je dobila i nada se kako će uspjeti pribaviti potrebno da njezine kćeri dobiju krov koji ne prokišnjava. Ponosna je na svoje kćeri koje su odlične učenice, a rekla je kako će starija, nakon što je završila treći razred kuharske škole, upisati i četvrti stupanj u Križevcima.

– Drago mi je da nam je netko došao pomoći. Ja sam nezaposlena i živim sama s dvije kćeri, jedna je završila peti razred, a druga treći srednje. Živimo od socijalne pomoći, nešto dječjeg doplatka i nešto malo zemlje koju sam dala iznajmiti pa od toga dobivamo malu naknadu. Kuća je stara i jako trošna, suprug mi je umro, inače je bio i branitelj, bio je tri i pol godine u ratu, ali nikad poslije nije dobio ništa od toga, tako da smo nas tri same i snalazimo se kako znamo – rekla nam je Štefica i zahvalila svima koji joj pomažu.

Ako netko može i želi pomoći ovoj obitelji da dobije cijeli krov nad glavom, a ne samo dio, može se javiti na broj telefona 097 623 7370. Svaka pomoć, ma koliko mala, dobro je došla.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI