Majka se posvađala s kćeri i zetom pa ih sudskom tužbom iselila iz kuće

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako obiteljski odnosi mogu biti zamršeni i vrlo ružni jako dobro opisuje sudski spor koji je nedavno nepravomoćno zaključila sutkinja Općinskog suda u Varaždinu Vesna Jug-Blažin. Muškarac i žena iz okolice Ludbrega moraju se iseliti iz obiteljske kuće u kojoj su živjeli pune 33 godine. Iz kuće ih je potjerala majka tužene, odnosno punica tuženog Ludbrežanina. Prema presudi, određeno je kako se iz kuće moraju iseliti u roku od 15 dana, a tužiteljici moraju nadoknaditi 5000 kuna sudskih troškova.

U parničnom postupku majka kao tužiteljica navela je kako je jedina i stvarna vlasnica kuće i da traži iseljenje kćeri i zeta zbog međusobno loših odnosa.

– Moja kći i zet grubo su me izvrijeđali i ne žene se iseliti iz kuće pa sam podnijela tužbu da se isele – kazala je povrijeđena Ludbrežanka na sudu.

Njezina kći i zet u odgovoru na tužbu rekli su kako je tužiteljica njihova majka i punica koja je cijeli radni vijek provela u Njemačkoj gdje i sada živi, a samo povremeno dolazi živjeti k njima u kuću.

– Kuću je počela graditi sa svojim bivšim suprugom, koji je sada pokojni, a u izgradnji kuće sudjelovali su njezini roditelji, moji djed i baka – navela je tužena kći na sudu te nije sporila da sa svojom majkom nije u dobrim odnosima.

– Sa svojim mužem sam joj za njezine potrebe svaki mjesec davala 200 maraka, a boravak i život u kući dopustili su joj moji roditelji, njezini baka i djed. Tako je živjela u kući od 1988. godine – kazala je na sudu ojađena žena i objasnila zašto je pokrenula tužbu za iseljenje kćeri i zeta.

– Nisam bila suglasna da oni žive u mojoj kući zato što je stalno dolazilo do nesuglasica, a sve je kulminiralo kada mi je tuženi (zet tužiteljice nap.a.), zabranio ulazak u kuću, počeli su je zaključavati i rekao mi da će nekoga ubiti – kazala je ojađena žena. Dodala je kako ostavinska rasprava nakon smrti njezina supruga nije održana zato što nije bilo imovine, odnosno kuća je glasila na nju.

– Ključ su ostavljali u bravi tako da nisam mogla otključati vrata, a kasnije sam prestala zato što sam se bojala da mi zet nešto ne napravi. Moje osobne stvari i dalje se nalaze u kući, ali su 2019. godine bez moje suglasnosti napravili garažu koja nema građevinsku dozvolu i promijenili ogradu. Imam nekretninu u Hrvatskoj u kojoj bih mogla živjeti, ali želim živjeti u toj kući – navela je na sudu.

Njezin zet rekao je kako se sa suprugom, kćeri tužiteljice, 1988. godine uselio u kuću.

– Nismo znali da je ona isključiva vlasnica kuće zato što ju je gradila zajedno s mužem. Stalno je govorila da će ta kuća ostati nama i nismo ništa poduzimali po pitanju vlasništva nad njom – rekao je tuženi zet na sudu i nastavio o problemima koji su uslijedili.

– Problemi su počeli kada je došla k nama po kosilicu, ali je nekoliko dana prije toga napala i ozlijedila moju suprugu. Ne znam oko čega su se sukobile, ali sam zbog toga morao doći s posla. U međuvremenu je ona napravila novu kuću preko puta ove i zadnje četiri godine živjela u njoj sa svojim partnerom. Uz znanje i odobrenje tužiteljice napravili smo garažu, kukuružnjak i svinjac, no to nije upisano u zemljišnim knjigama. Najamninu za korištenje kuće nismo plaćali zato što nas nije tražila – ispričao je tuženi zet na sudu.

Njegova supruga, kći tužiteljice, ponovila je njegovu priču, i objasnila da je majka bila u kući kada je stigla iz Njemačke na godišnji. Dugi niz godina nije bilo nikakvih problema, no oni su počeli nakon što su se njih dvije posvađale. Tada je prestala njihova svaka komunikacija.

– U ovoj kući sada živim sa suprugom i nemamo kamo – požalila se kći na sudu. No, unatoč svemu, kako je njezina majka jedina vlasnica, sutkinja je poštujući zakon o vlasništvu presudila da se tuženi moraju iseliti iz kuće u kojoj su nesmetano živjeli sve do svađe s vlasnicom. Presuda je nepravomoćna i nezadovoljne strane mogu se žaliti.

FOTO ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI