Majurec: Kombajn joj skoro srušio kuću, a nastalu štetu nitko ne sanira

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U mjestu Majurec kod Križevaca prije desetak dana dogodila se nesvakidašnja nesreća – u kuću Ane Jušić gotovo je upao kombajn. Naime, vozač kombajna izletio je u kanal sa strane ceste i gotovo završio u prozoru Anine kuće. Napravljena je šteta i sada Ana zbog oštećenih odvodnih cijevi ne može koristiti vodu u kuhinji. Unatoč dogovoru s vozačem i obećanju da će se riješiti problem, ništa još nije napravljeno.  

–  Kombajn je upao unutra u rupu, malo je nedostajalo da ne upadne i u kuću, bio je tri-četiri prsta do kuće. Nakon što je upao, krenuo je naprijed, pa natrag i na kraju su ga jedva izvadili. Napravljena je šteta u kanalu, a nakon svega došli su s motikama pa su malo zagrnuli i tako ostavili. Rekli su da se moramo javiti predsjedniku Mjesnog odbora i da će on posredovati oko toga – rekla je Ana Jušić. 

‘U načelu smo se dogovorili, ali nitko ništa ne radi, rekli su da će predsjednik Mjesnog odbora posredovati’, rekla nam je Ana Jušić u čiju je kuću skoro upao kombajn.

Zasad pomoći nema, a Ana nam je rekla kako i susjedi imaju problem jer njihove odvodne cijevi također prolaze kroz taj kanal. Nada se da će odgovorni uskoro reagirati kako bi voda imala kamo otjecati te da će nanesena šteta i rupa ispred kuće uskoro nestati.

– Bio je komunalni redar i rekao da ne bih smjela puštati vodu, ali tu nam je kuhinja i ne znam što bih sada trebala, kopati ispod temelja da se voda provuče na drugu stranu umjesto da oni to saniraju. U načelu smo se mi dogovorili, ali ništa još nije poduzeto i ne znam kad će biti. Nemam samo ja problem, nego i susjedi jer i njihove cijevi tu prolaze, a slijeva se i oborinska voda. Unutra je i gradska voda, pa bi trebalo provjeriti i te cijevi da nisu oštećene  – upozorila je Ana. U vezi ovog problema kontaktirali smo i Grad Križevce gdje su nam kratko odgovorili da je prema očitovanju vozača kombajna koje su primili vlasnik parcele obeštećen te da je postignut dogovor. Ipak, unatoč očitom dogovoru, on još nije implementiran pa smo o svemu pitali i predsjednika Mjesnog odbora Majurec Ivicu Sokača koji nam je pak odgovorio kako ne zna o čemu se radi te kako još uvijek nije obaviješten o nesreći i nastaloj šteti.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI