MAKLJAŽA U DUĆANU Sve je počelo kad je mortus pijani Franjo (61) dobacio: ‘Kaje, cigani…’

Franjo koji je sve zakuhao, nije previše sudjelovao u udaranju. Kako i bi kada je jedva stajao na nogama


Autor: podravski.hr — 28.11.2017. / 10:49 Crna kronika

Ilustracija / Na kraju je morala intervenirati i policija

Koprivničanac Franjo (61) ovih je dana ‘zakuhao’ opću tučnjavu pred trgovinom nedaleko od koprivničke bolnice, jedinoj koja radi cijelu noć. Oko 22.30 sati s prijateljem Mariom (45) dobro ‘nakresan’ navratio je do trgovine kako bi kupili ‘cugu’ za ostatak večeri. Stajali su u redu, no onda su pred trgovinu stigli Romi Miroslav (24) iz Drnja te Vid (57) i Vedran (24) iz Peteranca.
Franjo, inače totalno pijan s 2,86 promila, počeo je vrijeđati Rome.
“Kaje cigani, dobili ste plaću pa ste došli trošiti”, govorio im je i provocirao ih.
Grube su rečenice posljedično uzrokovale opću tučnjavu. Nije poznato tko je koga udarao i kojim redom, no makljaža je bila, kako je ispričala svjedokinja, vrlo žestoka.
Franjo koji je sve zakuhao, nije previše sudjelovao u udaranju. Kako i bi kada je jedva stajao na nogama. No, zato je dobio ‘kvalitetne’ batine od srditih Miroslava, Vida i Vedrana. U obranu Franjinog ‘lika i djela’ stao je prijatelj Mario koji se redom tukao s Romima no, on je prošao znatno gore od prijatelja premda je bio znatno manje pijan. Napuhao je kasnije 0,62 promila, a zbog ozljeda koje mu je trojac nanio zatražio je pomoć u koprivničkoj Općoj bolnici.
Bolnička je prijava i pokrenula policijsku istragu, a Romi su se nakon što su istukli dvojicu prijatelja razbježali. Franjo i Mario su alkotestirani i od njih su policajci uzeli iskaze i pustili kući. Romi koji su sudjelovali u tučnjavi pronađeni su tek nekoliko dana kasnije.
Nakon prekršajne obrade, slučaj je po žurnom postupku proslijeđen na koprivnički Prekršajni sud gdje su ‘borci’ proglašeni krivima. Franjo mora platiti 400 kuna, a njegov prijatelj Mario 550, dok njihovi protivnici moraju platiti svaki po 775 kuna sa sudskim troškovima. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA