MAKLJAŽA U DUĆANU Sve je počelo kad je mortus pijani Franjo (61) dobacio: ‘Kaje, cigani…’

Franjo koji je sve zakuhao, nije previše sudjelovao u udaranju. Kako i bi kada je jedva stajao na nogama


Autor: podravski.hr — 28.11.2017. / 10:49 Crna kronika

Ilustracija / Policija je zbog remećenja javnog reda prijavila svu petoricu

Koprivničanac Franjo (61) ovih je dana ‘zakuhao’ opću tučnjavu pred trgovinom nedaleko od koprivničke bolnice, jedinoj koja radi cijelu noć. Oko 22.30 sati s prijateljem Mariom (45) dobro ‘nakresan’ navratio je do trgovine kako bi kupili ‘cugu’ za ostatak večeri. Stajali su u redu, no onda su pred trgovinu stigli Romi Miroslav (24) iz Drnja te Vid (57) i Vedran (24) iz Peteranca.
Franjo, inače totalno pijan s 2,86 promila, počeo je vrijeđati Rome.
“Kaje cigani, dobili ste plaću pa ste došli trošiti”, govorio im je i provocirao ih.
Grube su rečenice posljedično uzrokovale opću tučnjavu. Nije poznato tko je koga udarao i kojim redom, no makljaža je bila, kako je ispričala svjedokinja, vrlo žestoka.
Franjo koji je sve zakuhao, nije previše sudjelovao u udaranju. Kako i bi kada je jedva stajao na nogama. No, zato je dobio ‘kvalitetne’ batine od srditih Miroslava, Vida i Vedrana. U obranu Franjinog ‘lika i djela’ stao je prijatelj Mario koji se redom tukao s Romima no, on je prošao znatno gore od prijatelja premda je bio znatno manje pijan. Napuhao je kasnije 0,62 promila, a zbog ozljeda koje mu je trojac nanio zatražio je pomoć u koprivničkoj Općoj bolnici.
Bolnička je prijava i pokrenula policijsku istragu, a Romi su se nakon što su istukli dvojicu prijatelja razbježali. Franjo i Mario su alkotestirani i od njih su policajci uzeli iskaze i pustili kući. Romi koji su sudjelovali u tučnjavi pronađeni su tek nekoliko dana kasnije.
Nakon prekršajne obrade, slučaj je po žurnom postupku proslijeđen na koprivnički Prekršajni sud gdje su ‘borci’ proglašeni krivima. Franjo mora platiti 400 kuna, a njegov prijatelj Mario 550, dok njihovi protivnici moraju platiti svaki po 775 kuna sa sudskim troškovima. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA

Podijeli:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn