MALI BORAC: Radnik uplatio 50.000 kuna, Leon se veseli početku škole

Leon Šprem (7) ima još otprilike dva mjeseca do životne operacije u njemačkom Munchenu gdje bi mu tamošnji stručnjaci trebali ugraditi zamjensku plastičnu klijetku na srcu i žilu na plućima. Laički rečeno, Leon nema desnu srčanu klijetku i žilu na plućima s lijeve strane. Zbog tih mana roditelji su se morali pobrinuti da Leon stalno bude smiren i da se ne dovodi u stresne situacije koje bi mogle biti kobne.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Ovaj simpatični i zaigrani mališan u rujnu će krenuti u prvi razred i ovu operaciju očekuje s nestrpljenjem jer, kako je rekao, „samo želi živjeti normalno, kao i njegovi vršnjaci“. Već više tjedana traje humanitarna akcija kako bi se pomoglo njegovoj majci Martini Prvčić Šprem i obitelji u prikupljanju novčanih sredstava za ovu skupu operaciju u inozemstvu. Tako je i jučer održan humanitarni airsoft susret u Koprivničkim Bregima, a već sljedeći vikend najavljeno je i slično druženje na karting stazi u Botovu. I dok donacije stižu sa svih strana, firme poput Radnika i ovaj put pokazuju svoje srce.

– Kontaktirali su me iz križevačkog Radnika i javili da su uplatili 50.000 kuna. Mnogo im hvala. Dobili smo pomoć i od Županije, imamo obećanje da bi i Grad Koprivnica mogao uskočiti, dala je i Podravka… No, mnogo hvala i onim najčešćim donatorima, prijateljima, poznanicima i onima koje ne poznajemo, malim firmama, OPG-ima, čije nam donacije mnogo znače – rekla je mama Martina i navela kako su donacije iz svih dijelova županije i šire.

Dodala je da nažalost još uvijek ne znaju koliko će koštati operacija i boravak u Njemačkoj, no prema informacijama koje ima od ostalih koji su bili u sličnoj situaciji, trebala bi se kretati oko 20 tisuća eura. Ističe kako je vrlo zadovoljna i vjeruje da će uspjeti skupiti dovoljno do operacije. Doznajemo i kako će Leon uskoro put Zagreba jer na operaciju dolazi liječnik iz Njemačke koji će ga pregledati i možda moći kazati termin operacije u Njemačkoj.

– Želim konačno živjeti kao i moji vršnjaci. U vrtiću su prijatelji dobro pazili na mene, a tako će biti i u školi. Stalno idem na nekakve pretrage pa se ne bojim operacije, a znam da će tamo biti moji mama i tata koji žele isto što i ja – kazao nam je maleni Leon Šprem prije nekoliko tjedana, a njegova majka dodaje da s veseljem čeka početak škole u rujnu i svoje prijatelje, stare i nove u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski.

Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći obitelji Prvčić Šprem mogu uplatiti dobrovoljne priloge na račun čiji je broj HR6123860023200425805 ili se obratiti na broj mobitela 099 670 65 75.

FOTO Privatan album / Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI