Mališani udomili janje: Maka nas smatra mamom, a dali smo joj i posebne pelene

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mališani obitelji Rajčić iz Virja odlučili su othraniti malo janje koje je ojanila i odbacila njihova ovca. Malene i bespomoćna životinja sigurno bi uginula da nije bilo dječje dobrote, sada malo janje živi život ispunjen ljubavi. 

Već punih 20 dana desetogodišnji Luka, osmogodišnja Ana, šestogodišnja Marija i četverogodišnji Ante vode brigu o malenom janjetu koje je sve njih prihvatilo kao svoju zamjensku majku. Janje je dobilo i ime Maka te je postalo glavni kućni ljubimac, ali i atrakcija Rajčićevih.

– Ovca je prije 20 dana ojanjila dva ženska janjeta i odmah je jedno odbacila, a kako to odbačeno ne bi uginulo, odlučili smo uzeti stvari u svoje ruke – ističe Luka Rajčić.

Maka je, dodaje Luka, odmah dobila svoj kutak u domu Rajčićevih. Zajedno sa sestrama i bratom Luka je našao i način kako što bolje othraniti Maku.

– Na plastičnu bocu soka stavili smo dudu pa je naša Maka dobila svoju bočicu za sisanje mlijeka. Nije joj trebalo puno vremena da prihvati takav način sisanja i sad kad vidi bočicu u našim rukama, točno se vidi kako poskakuje od veselja – kaže Luka Rajčić.

Za malenu Maku mališani obitelji Rajčić nabavili su i pelene kako bi njihova ljubimica mogla bez problema boraviti u njihovu domu. Upravo je maleno janje s pelenom i prava atrakcija kad Rajčići vode svoju Maku doma.

– Obećali smo roditeljima da ćemo paziti na svaki detalj samo kako bi Maka imala potrebnu ljubav. Svaki dan je vodimo do našeg stada kako bi osjetila pripadnost tom stadu, a majka je još uvijek odbacuje. Presretni smo što je možemo othraniti i kad naraste, sigurno će se dobro uklopiti u stado – kaže Luka Rajčić.

Svakodnevno Luka sa sestrama i bratom vodi ovce na ispašu pa mališanima nije teško pao njihov zadatak da othrane Maku.

-Obožavamo životinje i baš nam je fora to što nas Maka smatra zamjenskom majkom. Ona se ne odvaja od nas i uživa u igri s nama te nas prati na svakom koraku – zaključio je Luka Rajčić.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI