Mališani uživali u kreativnim radionicama s robotima

U zajedničkom kreativnom prostoru – Makerspaceu Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica u tjednu školskih praznika održan je ciklus radionica za osnovnoškolce koje su vodili koprivnički knjižničari. Tjedan je započeo radionicom rastavljanja računala, tj. pet računala koja se u knjižnici više ne koriste kako bi naučili prepoznati dijelove računala, način na koji pojedini dijelovi funkcioniraju i zašto su u računalu potrebni. Radionica Kreiraj svog eko-robota uključila je izradu robota od elektroničkog i ostalog otpada, a svaki je dobio svoje ime ispisano programiranjem micro:bita.

Na radionici Stop Motiona polaznici su naučili koristiti ovaj zabavni alat/aplikaciju na mobitelu i tabletu, osmislili su priču i dali joj život putem animacije. Na 3D printanju naučili su kako pripremiti 3D printer za rad, gdje pronaći modele za ispis, na koji ih način pravilno pripremiti za printanje i u kojem formatu se ispisuje model, a odabrani i pripremljeni modeli/predmeti isprintani su naknadno i svakog polaznika u knjižnici je dočekao predmet na kojem je radio. Na radionici Igre kodiranja: mali arhitekti polaznici radili su simpatične robote koristeći alat Strawbees.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI