Malo drugačija proslava Praznika rada: u Legrad se sjatili grafiti umjetnici

Podravski list profile

Grafiti Ranch u Legradu ovih je dana ‘dom’ pedesetak grafiti umjetnika iz cijele Hrvatske, ali i iz ‘bijelog svijeta’. Na imanju Gordana Cvetnića Gogishe, legradskog umjetnika koji je svoju karijeru posvetio upravu stvaranju malih umjetničkih djela na javnim građevinama, okupili su se brojni umjetnici koji su svoj talent odlučili pokazati svijetu crtanjem grafita.

– Ovdje smo za Praznik rada već nekoliko godina zaredom. Druženje smo započeli ovdje kod mene u dvorištu, malo ćemo raditi grafite, malo se počastiti grahom, a od sutra krećemo na ulicu gdje ćemo oslikati nekoliko lokacija po Legradu. Dečki će ovdje biti četiri dana i drago mi je da su ih i moji Legrađani dobro prihvatili – rekao je Gogisha.

Gordan Cvetnić ovakve kolonije organizira unazad nekoliko godina

Jedan od sudionika ove kolonije je i Slaven Kosanović Lunar koji u Legrad dolazi od 2010. godine.

– Ono što me je privuklo u Legrad je poznanstvo s Gogishom. Jako mi se svidjela sinergija ljudi koji ovdje borave i rade skupa nekoliko dana. Ovakvih okupljanja ima i drugdje po Hrvatskoj, ali ovdje vlada jedna posebna atmosfera – rekao je Lunar.

Slaven Kosanović Lunar oduševljen je dobrom atmosferom u Legradu

U Legradu će naredna četiri dana boraviti i umjetnici iz Austrije i Velike Britanije.

– Grafiti su moj hobi i često odlazim u druge zemlje na ovakva druženja, ali ponekad oslikavam i za novac. No, od ovog posla ne može se živjeti, ali uvijek je dobro upoznati nove ljude i nova mjesta – rekao je Maximilian koji je do Legrada potegnuo čak iz Austrije.

Austrijanac Maximilian pokazao nam je kako nastaje grafit

Koloniji se pridružio i Toni Franović, pozanti slikar koji živi i radi u Legradu.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI