MARATONSKA SJEDNICA: Jednoglasno ne ‘eko bombi’ u Gornjem Čretu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na današnjoj sjednici u Križevcima svih 17 prisutnih vijećnika glasalo je protiv odluke o davanju prava građenja bioplinskog postrojenja i kompostane u Gornjem Čretu tvrtki Contumax d.o.o., a negativne odgovore dali su i mjesni odbori Majurec i Đurđic koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Održana sjednica gradskog vijeća u Križevcima imala je tek jednu točku dnevnog reda. Na sjednici se odlučivalo o davanju prava građenja u poduzetničkoj zoni Gornji Čret. Pravo građenja davalo se tvrtkama Autoelektriki Podolski j.d.o.o i tvrtki Contumax d.o.o.

Autoelektrika Podolski svoje je pravo građenja za izgradnju servisno-prodajnog kompleksa za popravak i održavanje motornih vozila dobila sa svih 17 glasova za, dok je tvrtka Contumax d.o.o. izazvala veliku raspravu o njihovom pravu građenja za bioplinsko postrojenje i kompostanu i dobila jendoglasno ne.

Na sjednici su osim vijećnika bili prisutni investitor i vlasnik tvrtke Contumax d.o.o Andrija Zidarić, njegov konzultant i investitor Tomaž Tomačić iz Slovenije koji je sudjelovao u gradnji sličnih bioenergana u Italiji te doc.dr.sc. Aleksandra Anić Vučinić koja je odgovarala na pitanja vezana uz utjecaj bioenergane na okoliš.

Tijekom rasprave pročitane su i odluke mjesnih odbora Majurec i Đurđic. Oba mjesna odbora nisu se slagali s građenjem ovakvog postrojenja zbog straha od zagađenja te neuvjerljivosti investitora i nezadovoljstva s odgovorima na neka od postavljenih pitanja. Mjesni odbor Đurđic također je naveo kako bi ovakvo postrojenje trebalo graditi na nekoj od lokacija koja nije u blizini obiteljskih kuća.

SNIMIO: TOMISLAV BELUŠIĆ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI