MARATONSKA SJEDNICA: Jednoglasno ne ‘eko bombi’ u Gornjem Čretu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na današnjoj sjednici u Križevcima svih 17 prisutnih vijećnika glasalo je protiv odluke o davanju prava građenja bioplinskog postrojenja i kompostane u Gornjem Čretu tvrtki Contumax d.o.o., a negativne odgovore dali su i mjesni odbori Majurec i Đurđic koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Održana sjednica gradskog vijeća u Križevcima imala je tek jednu točku dnevnog reda. Na sjednici se odlučivalo o davanju prava građenja u poduzetničkoj zoni Gornji Čret. Pravo građenja davalo se tvrtkama Autoelektriki Podolski j.d.o.o i tvrtki Contumax d.o.o.

Autoelektrika Podolski svoje je pravo građenja za izgradnju servisno-prodajnog kompleksa za popravak i održavanje motornih vozila dobila sa svih 17 glasova za, dok je tvrtka Contumax d.o.o. izazvala veliku raspravu o njihovom pravu građenja za bioplinsko postrojenje i kompostanu i dobila jendoglasno ne.

Na sjednici su osim vijećnika bili prisutni investitor i vlasnik tvrtke Contumax d.o.o Andrija Zidarić, njegov konzultant i investitor Tomaž Tomačić iz Slovenije koji je sudjelovao u gradnji sličnih bioenergana u Italiji te doc.dr.sc. Aleksandra Anić Vučinić koja je odgovarala na pitanja vezana uz utjecaj bioenergane na okoliš.

Tijekom rasprave pročitane su i odluke mjesnih odbora Majurec i Đurđic. Oba mjesna odbora nisu se slagali s građenjem ovakvog postrojenja zbog straha od zagađenja te neuvjerljivosti investitora i nezadovoljstva s odgovorima na neka od postavljenih pitanja. Mjesni odbor Đurđic također je naveo kako bi ovakvo postrojenje trebalo graditi na nekoj od lokacija koja nije u blizini obiteljskih kuća.

SNIMIO: TOMISLAV BELUŠIĆ

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI