Marčinko: Ponosni smo što smo najstariji klub u županiji

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sportsko-ribolovni klub Drava iz Novog Virja godišnjom skupštinom počeo je obilježavati 70. obljetnicu djelovanja. Jubilarna godišnja skupština iskorištena je za osvrt na provedene aktivnosti, a predsjednik kluba Franjo Maričinko istaknuo je kako je najznačajnija investicija za ribiče bila uređenje ribolovnih staza na dravskom rukavcu uz izletište Čarda.

– Stvoreni su uvjeti da se novouređene ribolovne staze mogu registrirati i za natjecanja u Drugoj i Trećoj hrvatskoj ligi. Zahvaljujemo Hrvatskim vodama i Općini Novo Virje koji su financijski poduprli taj projekt i omogućili nam da poboljšamo uvjete, kao i svim sponzorima koji nam pomažu u radu – kaže Franjo Marčinko.

Klub se, dodaje Marčinko, pobrinuo i za unutarnje uređenje Ribičkog doma na Čardi koji se koristi za razna druženja. U ovoj godini plan je nastaviti uređivati okoliš i unutrašnjost Ribičkog doma te organizirati razna natjecanja.

– Možemo se pohvaliti da imamo 108 članova, a posebno smo ponosni na činjenicu da smo najstariji klub u županiji. Imamo i kvalitetne natjecateljske ekipe i u prošloj sezoni seniori i kadetkinje izborili su završnicu Kupa Hrvatske. I u ovoj slavljeničkoj sezoni očekujemo dobre rezultate naših ekipa. Središnju proslavu 70. rođendana kluba ćemo organizirati u svibnju u sklopu obilježavanja Dana općine – zaključio je Franjo Marčinko.

U povodu 70. obljetnice rada klub je dobio i prigodna priznanja Hrvatskog ribolovnog saveza, Ribolovnog saveza naše županije i đurđevačke Zajednice sportsko-ribolovnih klubova.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI