Marica: Naš put u katastrofalnom je stanju, a imamo i divlju deponiju smeća

Stanari Ulice Josipa Sirutke u koprivničkom gradskom kvartu Vinica već duže traže da se uredi put u njihovoj ulici. Još uvijek put nije asfaltiran pa nakon svake kiše na šljunčanoj podlozi nastaju oštećenja koja zadaju probleme stanovnicima.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

-Put u našoj ulici u katastrofalnom je stanju i gradska uprava uporno zanemaruje naše pritužbe. Imamo rupu na rupi, a i sam put je preuzak pa dodatni problemi nastaju kad se auti moraju mimoići – kaže Marica Hanžeković.

Od stanovnika se, dodaje Marica, traži da redovito plaćaju komunalnu naknadu, a zauzvrat praktički ne dobivaju ništa.

Marica Hanžeković

-Žalosno je da živimo u gradu, a imamo ovakav put do naših kuća. Baš nas zanima kako bi put izgledao da netko od onih koji odlučuju u gradskoj upravi živi u našoj ulici – kaže Marica Hanžeković.

Trn u oku stanovnika je i divlje odlagalište otpada koje je niknulo na izlazu iz ulice. Neodgovorni građani neprestano dovoze građevinski i komunalni otpad na jednu od parcela, što stanarima dodatno zagorčava život.

– I na taj problem smo upozorili gradsku upravu i očito je jedino rješenje da se na tom području postavi videonadzor jer postavljanje ploča o zabrani odlaganja otpada nije urodilo plodom – zaključila je Marica Hanžeković.         

U gradskoj upravi ističu kako je Ulica Josipa Sirutke u gradskom kvartu Vinica ove godine uvrštena u plan površinske obrade makadamskog kolnika te će se urediti OB slojem.

Na izlazu iz ulice niknulo je divlje odlagalište

– Vezano uz divlje odlagalište smeća, želimo istaknuti da su komunalni redari upoznati s tim. Naime, riječ je o zemljištu u privatnom vlasništvu. Prema izjavama vlasnika, koji su starije životne dobi, oni nisu na nekretninu odložili otpad, već ga je odložio netko treći. Komunalni redari pokušali su utvrditi počinitelja, ali nažalost nije identificiran. Divlje odlagalište bit će sanirano – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI