Maričini problemi s grahom: Ima peronospore, mušica, čak i krumpirovih zlatica

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na oranici u Hrženici, malom mjestu u blizini Ludbrega, zatekli smo 63- godišnju Maricu Banjkovec koja je okopavala grah. Ispričala nam je kako ove godine s ovom poljoprivrednom kulturom ima dosta problema.

Marica Banjkovec iz Hrženice

– Sad je vrijeme kad se okopava grah, nema ništa bez motike, ali ove godine ga napadaju mušice, čak i krumpirove zlatice, a ima i peronospore. Kolegica mi je rekla da neki imaju problema i sa smrdljivim martinima, ne znam kako će to završiti – rekla nam je Marica koja je nekad radila u poznatoj ludbreškoj Budućnosti, a nakon što je tvornica zatvorena okrenula se poljoprivredi.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Udruga Peski Art poklanja slike Glini

Đurđevačka Udruga Peski Art dogovorila je suradnju s gradom Glinom kojem pokloniti slike s likovne kolonije u povodu obilježavanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI