Marija (75) živi u strahu: Svako malo lopov provaljuje u moju kuću

Đurđevčanka Marija Vranić (75) tvrdi da je njeno imanje stalno na meti lopova. Već pet godina, ističe ona, traje njena agonija zbog koje živi u strahu, a iako je provale prijavljivala policiji, počinitelj još uvijek nije pronađen niti zaustavljen.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Svako malo lopov provaljuje u moju kuću. Točno zna kad nisam doma i koristi te trenutke da po kući traži stvari koje ga zanimaju. Prije pet godina ostala sam bez zlatnog nakita i otad imam dojam da lopov neprestano dolazi u moju kuću – priča nam Marija Vranić.

Novac, dodaje ona, ne čuva u kući pa izravne financijske štete nije bilo. No, u dva navrata, tvrdi ona, lopov joj je napravio štetu na ormaru i u kupaonici.

– Osim nastale štete i ogrebotina oko brave na ulaznim vratima, lopov dosad nije ostavio nijedan trag. Sumnjam da je to netko tko me dobro poznaje, odnosno da zna kad točno odlazim u šetnju – kaže Marija Vranić.

U njenom susjedstvu također je bilo provala u kuće u kojima žive stariji susjedi, kao i na zapuštena imanja. No, njeni susjedi nisu se žalili da su provale učestale.

– Živim sama pa i to lopov očito koristi. Svaki put kad idem u šetnju ili odem nešto obaviti u grad, s velikim strahom dolazim doma. Bojim se da bi me lopov mogao i napasti ako se vratim dok je on još uvijek u kući – žali se Marija Vranić.

Ni pas kojeg je nabavila nije joj pomogao u zaustavljanju lopova. Sad Marija razmišlja da postavi videonadzor jer je to očito jedini način da zaustavi lopova.

– Živim skromno jer imam mizernu mirovinu, no nema mi druge nego štedjeti za videonadzor. Moj slučaj može biti primjer i ostalim starijim građanima da dobro provjere da i kod njih učestalo ne dolaze lopovi kad ih nema doma jer smo mi starci njima idealna meta. No, neću se tako lako pomiriti s tim i učinit ću sve što je u mojoj moći da dođem do traga koji će prokazati lopova – zaključila je Marija Vranić.

FOTO Dinko Borozan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI