Marija Gabrijeli posudila kreditnu karticu da si kupi skupi mobitel. Gabrijela joj na sudu rekla da laže. No, zaboravila je na jedan detalj

Nisam mobitel kupila na Marijinu karticu, to nije istina. Imam saznanja da je Saša, dečko Marijine sestre, na njezinu karticu kupio taj mobitel i isti ga dan prodao - branila se Gabrijela na sudu


Autor: podravski.hr — 24.08.2018. / 15:19 Crna kronika

Ilustracija / Napakostio bivšoj djevojci

Marija je prijateljici Gabrijeli posudila svoju kreditnu karticu kako bi na 12 rata kupila novi mobitel Iphone vrijedan 5700 kuna. Gabrijela joj je obećala pokrivati rate, ali od svega je uplatila samo 1400 kuna, nakon čega je zbrisala u Njemačku.
Epilog tužne priče iz Međimurja koja je zavadila prijateljice stigao je ovih dana i do Općinskog suda koji je Gabrijeli naložio da Mariji vrati sav novac plus kamate i sudske troškove. Ukupno – više od 8000 kuna. Gabrijela se, doduše, branila kako ništa od toga nije istina i da ona nikad nije kupila nikakav Iphone, a posebno ne na prijateljičinu karticu. No, na jednu je važnu stvar pritom zaboravila, a sutkinji je to bilo dovoljno da zaključi kako Gabrijela naprosto – laže.
– Nisam mobitel kupila na Marijinu karticu, to nije istina. Imam saznanja da je Saša, dečko Marijine sestre, na njezinu karticu kupio taj mobitel i isti ga dan prodao. Saša je brat moga supruga koji također zna da ja ništa nisam kupovala ni naručivala – vadila se Marija pred sutkinjom.
Na sudu se, međutim, pojavila prepiska SMS komunikacije Gabrijele s Marijinom sestrom koja je u porukama u više navrata poziva da vrati novac Mariji.
“Riješit ću sutra, danas nemam novce”, odgovara Gabrijela u jednom SMS-u.
“Vidiš koliki je snijeg velik, ne mogu sad”, pravda se drugi put.
“Nemam prijevoz, vratit ću ovih dana”, odgovara treći put.
Da Gabrijela ne govori istinu potvrdili su i drugi svjedoci koji su ispričali kako je Saša doista Marijinom karticom kupio pa prodao skupi Iphone, ali sav novac predao je Gabrijeli jer joj je trebao za povratak u Njemačku. No, ona je, prema saznanjima ispitanih svjedoka, taj novac – zakockala. Potom je otišla u Njemačku i više se na sudu nije pojavljivala. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA