Marija i Franjo u braku su već pola stoljeća: Upoznali se na zabavi, često se nalazili u goricama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marija (69) i Franjo (71) Maronić iz Novigrada Podravskog u društvu obitelji proslavili su 50. obljetnicu braka. Proslava zlatnog pira nije mogla proći bez prisjećanja na početke ljubavnog puta „mladenaca“.

– Kao i većina parova u našoj mladosti, upoznali smo se na zabavi. Porijeklom sam iz Plavšinca, a Franjo je tamo imao gorice pa smo se i tu često znali sresti  – priča nam Marija Maronić.

Prvi korak u “ofiranju”, dodaje Marija, napravio je Franjo, no bilo je situacija u kojima je i ona nastojala pokazati da je on ljubav njenog života.

– Franjo je vrlo brzo osvojio moje srce. Nije nam trebalo puno da shvatimo da smo stvoreni jedno za drugo pa se Franjo odvažio i zaprosio me – kaže Marija Maronić.

U 50 godina zajedničkog života, ističe Marija, ništa ne bi mijenjali. Kao i u svakom braku, kaže Marija, bilo je uspona i padova, ali su uvijek zajedno riješili sve nedaće koje život nosi.

– Za uspješan brak na prvom mjestu je ljubav, a onda međusobno poštivanje, razumijevanje i strpljenje. Mi se i danas volimo kao na dan vjenčanja i bez te ljubavi ne bi bilo ni zlatnog pira – kaže Marija Maronić.

Najviše su Marija i Franjo ponosni na kćeri Danijelu i Draženku i sinove Danijela i Darka, a unuci Dajana i David njihova su najveća radost.

– Djeca su najveće bogatstvo i sad se najviše veselimo obiteljskim druženjima. Njihova ljubav daje nam snagu za svaki novi dan – dodaje Franjo Maronić.

Društva im, kaže Franjo, ne nedostaje jer je obitelj često na okupu. Iako su u mirovini, svaki dan ispunjen je obvezama oko kućanstva i gorica.

– Sve što želimo za zlatni pir je da nas zdravlje dobro služi – zaključio je Franjo Maronić.

FOTO Privatan album

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

DVD Martijanec dobio novo vozilo

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista Dobrovoljno vatrogasno društvo Martijanec prošli je tjedan od Hrvatske vatrogasne zajednice preuzelo novo pick up vozilo ford

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI