Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marija i Josip slavili zlatni pir: Hvala Bogu na zdravlju, a potom i na ostalome

Marija (66) i Josip (75) Halusek iz Ferdinandovca u društvu obitelji proslavili su 50. godišnjicu braka. Za zlatni pir „mladenci“ su u crkvi svetog Ferdinanda obnovili bračne zavjete.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nama je najvažnije za zlatni pir zahvaliti dragom Bogu što nam je dao, prvenstveno zdravlja, a potom i sve ostalo da se možemo pohvaliti i dobrim bračnim stažem – kaže Marija Halusek.

Od prvog pravog susreta, kažu „mladenci“, znali su da su stvoreni jedno za drugo. To je i razlog zbog kojeg nisu previše oklijevali oko vjenčanja.

– Moja Marija od prvog je dana pokazivala koliko joj značim i hvala Bogu da sam našao svoju srodnu dušu – ističe Josip Halusek.

Od početka braka, dodaje on, dobro se slažu i nadopunjavaju pa su i ponosni na svoj skladan zajednički život.   

– Bilo je puno nedaća koje život nosi, ali smo sve uspjeli preživjeti zajedničkim snagama. Uvijek smo se trudili biti jedno uz drugo u svim situacijama i to je najbolji recept za uspješan brak. Iza naših 50 godina zajedničkog života stoji mnogo truda, ali i kompromisa i sigurno ništa ne bismo mijenjali i opet bismo sve isto napravili – kaže Josip Halusek.

Sad u trećoj životnoj dobi najviše se vesele obiteljskim druženjima. Kćeri Dragica i Danijela, kao i unuci Iva, David i Emili, njihovo su najveće bogatstvo pa im i njihova ljubav daje snagu za svaki novi dan.

– Zdravlje nas još uvijek dobro služi pa imamo i brojne zanimacije. Posla oko kuće uvijek ima napretek, a imamo i nešto malo zemlje koju obrađujemo. Možemo reći da uživamo i u umirovljeničkim danima – zaključila je Marija Halusek.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI