Marija iz Budrovca: Voćarstvo je hobi kojim popunjavam kućni proračun

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marija Karašić iz đurđevačkog prigradskog naselja Budrovac bavi se uzgojem raznog voća. Trenutno je na njenom imanju aktualna berba višnji, a urod će, ističe ona, biti dobar.

– Višnje su jedna od najzahvalnijih sorti voća za uzgoj i svake godine kod mene je odličan urod. Iako nemamo puno stabala, uvijek se nađe dosta plodova za prodaju i nisam požalila što u voćnjaku imam i višnje – priča nam Marija Karašić.

Marija Karašić

Uz višnje, uzgaja i šljive, jabuke i kruške, a bez obzira na travanjski mraz očekuje solidan urod. Većina sadnica su “starinske” sorte koje dobro podnose i kasne mrazove.

– Nastojim naše starinske sorte očuvati i bez obzira na vremenske neprilike kod mene uvijek ima plodova za berbu. Imam i ove novije sorte jabuka koje bi u ovoj sezoni mogle podbaciti s urodom – kaže Marija Karašić.

Sav urod Marija prodaje na tržnici u Đurđevcu i uvijek se pronađu kupci za njeno voće. Još uvijek, naglašava ona, ima dosta građana koji žele biti sigurni da će kupiti domaće proizvode.

– Voćarstvo je moj hobi kojim popunjavam kućni proračun. Imam svoje stalne mušterije pa bez problema sama prodam sve što poberem u svom voćnjaku – zaključila je Marija Karašić.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jesu li hrđave tave štetne

Vrijeme je za pripremu finog ručka ili večere, no baš kada ste izvadili svoju tavu ili lim za pečenje, primijetili ste da se počela pojavljivati

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI