Marija: Moramo paziti na svaki korak kako ne bismo pali

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari dijela Planinske ulice u đurđevačkog prigradskom naselju Čepelovac traže da se u njihovoj ulici obnovi nogostup. Pješačka staza puna je oštećenja i uzdignuća, a to, ističu stanovnici, za njih predstavlja pravu opasnost. Godinama nijedno oštećenje nije sanirano pa je pješačka staza u katastrofalnom stanju.

– Moramo paziti na svaki korak kako ne bismo pali. Zbog svog zdravstvenog stanja za hodanje moram koristiti štake i gotovo da nema dana da se ne spotaknem na oštećenoj stazi. Već nam je svima dosta toga da moramo dobro paziti kad hodamo po stazi – ističe Marija Vedriš.

U tom dijelu Planinske ulice pretežno su staračka domaćinstva pa stanovnici zahtijevaju da se konačno obnovi staza. Dodatni problem je i odvodnja oborinskih voda. Grabe uz kuće, kažu stanovnici, ne održavaju se redovito pa prilikom svake jače kiše imaju poplave u svojim dvorištima i podrumima.

– Gradska uprava dobro je upoznata i s problemom odvodnje oborinskih voda.  Nakon kiša naša dvorišta nalikuju na bazene, a dosta često moraju intervenirati i vatrogasci koji ispumpavaju kišnicu – kaže Marija Vedriš.

U gradskoj upravi ističu kako je projektom aglomeracije obuhvaćena izgradnja kanalizacijskog sustava i priključaka u prigradskom naselju Čepelovac.

-Izgradnja novog nogostupa i uređenje asfalta realizirat će se kroz zajedničku suradnju sa Županijskom upravom za ceste upravo kroz projekt aglomeracije. Trenutno je u tijeku projektiranje pješačko-biciklističkih staza kojima će se spojiti prigradska naselja s gradom Đurđevcem. Početak radova ovisi o početku radova na projektu aglomeracije, a realni rok za završetak svih radova u Planinskoj ulici je do kraja iduće godine – kažu u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Samoizolacija ponovno 14 dana

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove izmjene prema kojima bi cijepljene osobe bile izuzete od testiranja na COVID i karantene devet mjeseci nakon

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI