Marija s motorkom: Fala bogu kaj imamo šumu, sedam prikolica smo dopelali

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marija Brunec iz Otočke prošli je tjedan sa svojim susjedom Mladenom Novakom čistila gustiš na mjestu gdje se nekad nalazila kuća Marijine majke u Repašu.

– Tu su dvije oranice između kojih je naraslo nekoliko drva jabuke koje smo došli vrušiti jer su oranice prodane i sadašnji ih gazda hoće spojiti pa smo se dogovorili da si mi porušimo drvo za grijanje – veli Marija.

Ulovili smo ih na gablecu kad su odmarali od teškog fizičkog posla.

– Evo baš pijemo kavu i jedemo pohani kruh. Nije ovo lagan posel i čovjek se dobro mora pripremiti za rušenje i cijepanje drva. Kasnije ćemo ručati jer tu ćemo biti do kasno popodne, a od posla čovek itekak ogladni – veli Marija.

Kako kaže, svaki metar drva dobro dođe jer se grije na drva koja su u zadnje vrijeme jako poskupjela.

– Ja, hvala Bogu, nemam takvih problema jer imam veliku šumu, oko dvije i pol rali, iz koje smo ovo proljeće dopelali sedam velikih prikolica drva, tak da sam ja osigurana i za sljedeću zimu, ali i ova jabuka dobro bu došla za grijanje – veli Marija.

Iako je posao koji su radili težak, Marija i Mladen bili su dobro raspoloženi jer su na rad naučeni, a boravak u prirodi dio je njihova svakodnevnog života. – Danas je malo zima, ali dobro smo se oblekli, imam lajbeca i vestu ispod i nije mi zima. Dok krenem cijepati i vruće mi zna biti, ali nije mi teško delati jer imam korist od toga – zaključila je Marija.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI