Marijan iz okolice Đurđevca: Travu sam kupovao zbog nesanice i da olakšam bolove

Na Županijskom sudu u Varaždinu u tijeku je suđenje Marijanu (26) iz okolice Đurđevca zbog preprodaje marihuane petero mladih Đurđevčana. Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici Marijan je tijekom 2018. godine u svojem stanu i jednom ugostiteljskom objektu u Đurđevcu, u nekoliko navrata prodavao marihuanu petero Đurđevčana za koje je jako dobro znao da su trojica maloljetna.

Jednom je maloljetniku gram marihuane prodao za 100 kuna, ostalima po 50, s tim da je jednom od njih u jednom navratu dao na uživanje mješavinu marihuane i duhana u obliku ‘jointa’. Drugom točkom optužnice Marijan se tereti da je trojici maloljetnika tijekom ljeta 2018. godine dao ‘joint’ na konzumaciju, a četvrtom je maloljetniku ‘joint’ dao i u siječnju.

Imao dvoje dobavljača

Prema tužiteljima Marijana su marihuanom opskrbljivali Natalija iz mjesta u općini Rasinja i Gordan, mlađi punoljetnik iz jednog mjesta u općini Virje. Natalija je tako nekoliko puta Gordanu prodala oko 10 grama marihuane koja je bila pakirana u nekoliko paketića za što joj je prvi puta predao 50, a drugi puta 100 kuna dok joj po 200 kuna za druge dvije predaje droge nije dao. Gordan iz okolice Virja mu je pak nekoliko navrata prodao oko pet grama marihuane raspoređene u nekoliko paketića za što mu je Marijan predao ukupno 600 kuna. Na kraju je policija ovu ne previše zamršenu ‘narko-priču’ raspetljala, a kako je droga završila u rukama djece, zbog znatno ozbiljnijeg kaznenog djela, kaznenu prijavu koprivničko-križevačke policije preuzeli su varaždinski tužitelji. Zbog toga okrivljenom Marijanu prijeti od tri do 15 godina zatvora!

Na posljednjem ročištu na Županijskom sudu u Varaždinu svjedočio je jedan svjedok kojemu je okrivljeni Marijan, prema optužnici prodao drogu.

Trava osrednja ‘trojka’

– Iako je prošlo dosta vremena, mogu reći da sam bio u kontaktu s okrivljenim i da sam dva ili tri puta kupio marihuanu od njega. Bilo je do za 50 ili 100 kuna, za ‘joint’ ili dva. Marihuanu sam kupovao zbog svojih zdravstvenih problema. Koristio sam je kao alternativni način liječenja, budući da sam si na taj način olakšavao bolove, borio se protiv depresije i nesanica i tome slično. Što se tiče kvalitete marihuane koji sam kupovao od njega, mogu reći da je ona bila osrednja. Na skali od jedan do pet ocijenio bih je trojkom. Meni on  nije nudio marihuanu, ali kako on živi u blizini i poznajem ga iz viđenja, ja sam se njemu obratio – rekao je na sudu svjedok za kojeg nam nije poznato da li je riječ o maloljetniku ili ne zato što je njegov identitet, kao i kod ostalih svjedoka, zaštićen slovom abecede.

Za svojeg prvooptuženog dilera rekao je kako žive u istom gradu, da je čuo za njega da ako bi mu kad zatrebala marihuana, da bi je on mogao imati i da može njega pitati. Na kraju Sutkinja Županijskog suda u Varaždinu Mirna Mavriček suđenje će nastaviti krajem siječnja sljedeće godine kada će ispitati preostalih četvrto svjedoka. Kako se na raspravu nije odazvao jedan pozvani svjedok, sutkinja je naradila policiji da ga dovede na suđenje.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI