Mariji Posavec i Antunu Kovačiću prestižne nagrade

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Protekli je tjedan održana tradicionalna svečana akademija Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu, na kojoj su i naši obrtnici dobili prestižne strukovne nagrade. Kako lani akademija nije održana, nagrađeni su obrtnici za 2020. i 2021. godinu pa su tako među njima frizerka Koprivničanka Marija Posavec te električar Križevčanin Antun Kovačić.

Marija Posavec, vlasnica frizerskog salona Mulier iz Koprivnice, dobila je plaketu „Zlatne ruke s pisanim priznanjem“ za 2020. godinu. Ona je svoj obrt registrirala još 1987. godine i od samih je početaka aktivna u komorskom sustavu, a trenutno je članica Nadzornog odbora Udruženja obrtnika Koprivnica i Upravnog odbora županijske Obrtničke komore.

– U svom je obrtu tijekom 30 godina primila 47 učenika na praktičnu nastavu i vježbe naukovanja, od kojih je 10 njih otvorilo vlastite obrte – navode iz Obrtničke komore i dodaju kako je za iznimna zalaganja i mentorstvo nagrađena nagradom „Šegrt Hlapić“, rado se odaziva na razne humanitarne revije i dobitnica je mnogih priznanja i zahvala.

Antun Kovačić vlasnik je obrta za galvanizaciju, proizvodnju, usluge i trgovinu, a dobio je najviše priznanje HOK-a “Statuu Zlatne ruke s poveljom“ za 2021. godinu, a na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke i Udruženja obrtnika Križevci. On radi još od 1988. godine i uključen je, dodaju, u sve aktivnosti kako bi pomogao kolegama obrtnicima.

-U tijela Udruženja obrtnika Križevci bio je uključen od samog početka obrtničkog rada. Također, bio je prvi predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i nekoliko puta nagrađivan zbog doprinosa razvitku obrtništva – ističu u HOK-u.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI