Marin: Moj liječnik odbio me primiti, a imam potvrdu da ne trebam nositi masku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marin Barić iz Kalinovca nezadovoljan je radom svog obiteljskog liječnika, dr. Marka Pavičića. Skoro godinu dana Marko boluje od gljivične infekcije lica pa po preporukama dermatologa treba izbjegavati nošenje maske. Čak je, kaže on, dobio i potvrdu da zbog svoje bolesti ne mora nositi masku.

– Liječnica koja je mijenjala mog dr. Marka Pavičića za vrijeme godišnjeg odmora izdala mi je potvrdu da ne moram nositi masku jer se meni svaki put kad nosim masku i samo nekoliko minuta pogoršava zdravstveno stanje. Tu situaciju ne koristim na način da bih se bespotrebno ‘prešetavao’ bez maske jer isključivo idem samo k liječniku i eventualno koji put u trgovinu – kaže Marin Barić.

Marin Barić

Nedavno je, dodaje on, bio na operaciji nokta na nozi pa sad mora redovito ići na previjanja, a upravo je to izazvalo neugodnosti s dr. Pavičićem. Iako, ističe Marin, ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj je bio na pregledima od početka korona-krize nije morao nositi masku, njegov obiteljski liječnik dr. Pavičić bio je ustrajan da je nosi.

– Kap koja je prelila čašu bilo je previjanje koje sam trebao obaviti prošlog ponedjeljka. Prije tog previjanja ispred njegove ordinacije čekao sam s maskom na licu dobrih 20 minuta i drugi dan lice mi je nateklo, a imao sam problema i s usnicom pa sam odlučio da više neću nositi masku ni kad idem k njemu na preglede jer imam i potvrdu za to. No, on me odbio primiti bez maske i na kraju  sam previjanje obavio kod drugog liječnika – žali se Marin Barić.

Zbog postupaka dr. Pavičića, kaže Marin, odlučio je promijeniti obiteljskog liječnika.

– Stvarno je žalosno da jedino dr. Pavičić smatra da moram nositi masku, a svi drugi, uključujući i najpriznatije dermatologe, izričito savjetuju da je ne nosim jer mi pogoršava zdravstveno stanje. Zbog toga sam odlučio i javno ukazati na, po mom mišljenju, nesavjesan i nekorektan postupak dr. Pavičića – zaključio je Marin Barić. Kontaktirali smo dr. Marka Pavičića koji nije želio komentirati pritužbu Marina Barića.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI