Marin Pucar: Podravkina proizvodnja na vršnim je kapacitetima, ali straha nema

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Predsjednik Uprave koprivničke Podravke, Marin Pucar je na izvanrednom obraćanju javnost, nakon brojnih upita, povodom krize izazvane koronavirusom naveo da Podravka ima dovoljno zaliha, sirovina i robe za kontinuiranu proizvodnju u nerednih nekoliko mjeseci. No isto tako, Pucar je naveo da proces nabavke sirovine i distribucije robe za sada ide po planu.

– Bilo je nekih poteškoća kroz vikend, ali stanje se stabiliziralo te je proces distribucije uspostavljen u normalu – rekao je Marin Pucar.

Dodao je i kako je u četiri mjeseca ispunjen godišnji Belupov plan plasman lupoceta. Također, slovensko Žito koje je u portfelju Podravke bilježi dvostruku prodaju kruha. Rekao je i kako prihodi nisu u pitanju, tek možda profitabilnost jer nisu dizali cijene.

Isto tako, čelni čovjek Podravke, najavio je da se dogodi i najcrnji scenarij te da kolapsira proces distribucije i nabavke, Podravka može nekoliko mjeseci proizvoditi i snabdijevati tržište.

– Prvi cilj nam je da opskrbimo tržište Hrvatske pa tek onda druga tržište na kojima Podravka posluje – najavio je Marin Pucar.

Ipak, objasnio je da je u ovom trenutku Podravkina proizvodnja na vrhuncu mogućnosti te da roba ide izravno iz tvornica u trgovine, a na pitanje o mogućoj nestašici brašna, koja je vidljiva na policama odgovorio je da nema mjesta za strah.

– Potražnja je velika, no nema potrebe za pretjeranom kupnjom jer nema naznaka da bi došlo do nestašice roba pa tako i brašna – objasnio je Marin Pucar, te dodao da je i farmaceutski dio kompanije stabilan te da se lijekovi isporučuju, a u slučaju zabrane izvoza medicinskih proizvoda i sirovina sa tržišta u gdje Belupo nabavlja sirovinu ta kompanija već imam alternativna rješenja.

Podravka je svoje radnike koji ne sudjeluju u proizvodnji poslala na godišnji odmor, a kasnije se planira uvesti rad od kuće, a sve s ciljem prevencije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI