Marin Sabol izabran u Nacionalni forum dječjih vijeća

Zamjenik dječjeg gradonačelnika Koprivnice Marin Sabol, kako doznajemo, izabran je za člana Nacionalnog Eurochild Foruma (NEF)  tijela koje omogućava ostvarivanje dječjih prava aktivnim dječjim sudjelovanjem. NEF Hrvatska čini 14-ero djece iz Čakovca, Duge Rese, Jastrebarskog, Koprivnice, Opatije, Pregrade, Solina i Velike Gorice, a njegov rad koordinira DND Opatija u partnerstvu sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

-Izbor Marina Sabola za člana NEF, priznanje je ne samo ovom vrijednom članu Dječjeg gradskog vijeća, nego i svim sadašnjim i bivšim dječjim gradskim vijećnicima te Društvu naša djeca Koprivnica koji godinama rade na razvoju dječje participacije u Koprivnici. Vjerujem da će Marin vrlo aktivno raspravljati o problemima s kojima se djeca suočavaju u svojim lokalnim zajednicama, cijeloj zemlji i Europi te predlagati moguće akcije Eurochilda prema Europskoj uniji ili tijelima Vijeća Europe – rekla je Vesnica Mlinarić, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Koprivnica.

Marin Soldo inače, odličan je učenik šestog razreda OŠ Braća Radić, vrlo komunikativan i odgovoran dječak, koji se kao član DGV zalaže za ostvarenje dječjeg prava na izražavanje vlastitog mišljenja o svim stvarima koja se odnose na djecu.

FOTO Grad Koprivnica

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI