Marino rasturio koprivničku tržnicu i prijetio bivšoj – ipak neće u zatvor

Marino (24) iz Koprivnice kaznenim nalogom Općinskog suda u Koprivnici proglašen je krivim i osuđen na 10 mjeseci uvjetnog zatvora zbog toga što je prijetio smrću bivšoj intimnoj partnerici Dragani i zato što je oštetio štand trgovine Bolero i terasu pečenjare Mia na koprivničkoj Gradskoj tržnici krajem lipnja ove godine.

Marino je, navodi se u presudi, 22. kolovoza oko 00.20 sati u Koprivnici, na terasi noćnog kluba Orinoco u Dugoj ulici, Dragani povišenim tonom rekao da će je ubiti. Djevojka, koja očito s njim nije htjela imati više ništa, ozbiljno se uplašila i prijavila ga. Istim kaznenim nalogom Općinski je sud protiv Marina spojio i drugo kazneno djelo za koje je okrivljen, na kraju i osuđen. Prema presudi, Marino je 22. lipnja ove godine oko 23 sata u prostoru Gradske tržnice u Ulici Đure Estera najprije razbacao terasu ugostiteljskog objekta Mia.

Bacio je visoki željezni barski stol s plastičnom pločom i stol od inoksa i plastike koje je oštetio. Nakon toga je kod trgovine Bolero bacio na pod policu za tekstilne materijale koja se nalazila ispred trgovine i savio je. Kako je naredio Općinski sud, Marino vlasnicima trgovine Bolero mora platiti 2000 kuna, a vlasniku pečenjare Mia 3500 kuna zbog štete koju je napravio. Mora podmiriti i 300 kuna sudskog paušala. Kako do sada nije osuđivan, sud mu je ublažio kaznu zato što bi za svako kazneno djelo koje je počinio mogao dobiti po 10 mjeseci zatvora, a ovako je zajedno za sve dobio 10 mjeseci zatvora koje neće morati služiti ako u roku godinu dana ne počini novo isto ili teže kazneno djelo.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI