Mario Rajn izašao iz HSS-a, kojeg je nazvao političkom kaljužom

Križevački gradonačelnik Mario Rajn izašao je iz članstva Hrvatske seljačke stranke. Radilo se o vrlo kratkom i objektivno neuspješnom partnerstvu križevačkog gradonačelnika i posrnule stranke, koja je započela netom prije parlamentarnih izbora. Gradonačelnik Rajn , ne skriva da je jedni cilj ulaska u HSS bio aktivno sudjelovanje u državnoj politici, i s pozicije vlasti. No, to se nije dogodilo pa je Mario Rajn odlučio izaći iz najstarije hrvatske političke stranke. Njegov dopis prenosimo u cijelosti:

Obavještavam vas da sam s današnjim danom predao zahtjev za izlaskom iz Hrvatske seljačke stranke. Moj ulazak u tu stranku bio je motiviran isključivo željom da s pozicije vlasti nakon parlamentarnih izbora maksimalno pridonesem daljnjem razvoju Križevaca. HSS je u trenutku mog stupanja u tu stranku iskazao interes za podržavanjem zelenih politika, što je jedna od važnijih okosnica moga djelovanja. No, iskazani interes u tom, kao niti u ostalim važnim područjima, nije se pokazao i u praksi.

Sada, nakon deset mjeseci, mogu potvrditi da kroz stranku čiji sam član bio tijekom proteklog razdoblja nije moguće djelovati učinkovito i temeljem postavljenih programskih smjernica.

Nažalost, sve stranke, a pogotovo HSS, imaju previše unutarnjih problema i krivo postavljene prioritete. Tome je pak lako posvjedočiti i u našoj, lokalnoj sredini, gdje HSS-ov vijećnik ili ne dolazi na sjednice Gradskog vijeća ili pak glasuje protiv točaka koje su formalno predložene iz njegove stranke, što je potpuno apsurdna situacija!

Unutarstranačka nadmudrivanja i politička kaljuža nisu moj način rada.

Suludo bi bilo i nadalje trošiti energiju na stranačke aktivnosti u vremenima kad smo usred ozbiljnog razdoblja pandemije i sve prisutnije ekonomske krize gdje građani očekuju staloženo i razborito upravljanje.

Stoga svoju gradonačelničku dužnost nastavljam obnašati kao nezavisni kandidat, kao što sam to bio i u trenutku kada sam se kandidirao za ovu časnu funkciju prije nepune četiri godine. Lokalni izbori su pred nama. Vrijeme je akcije, a ne reakcije. I zato biram vlastiti put, bez tereta stranke, kako bismo kvalitetno i odgovorno nastavili realizirati gradske projekte koje smo započeli, ali i mnoge nove razvojne inicijative koje pripremamo za Križevce

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI