Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marjančić: Trudimo se stalno poboljšavati uvjete u našem lovištu

Lovačka udruga Lisica iz Đelekovca na blagdan Sveta tri kralja organizirala je tradicionalni lov na divlje svinje. Lov je okupio i članove prijateljskih udruga uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a na kraju lovci nisu imali dobru kob. Nakon lova organizirano je i prigodno druženje lovaca uz lovačke specijalitete.

– Naišli smo na dosta jelena i srna kojima je naše lovište bogato, a kako na poljima više nema kukuruza, za očekivati je bilo da neće biti ni divljih svinja. Vidjeli smo nekoliko divljih svinja, ali s druge strane rijeke Drave na području Mađarske – kaže Tihomir Marjančić, lovnik Lovačke udruge Jelen.

Udruga se, dodaje lovnik, pridržava i propisanih mjera za sprječavanje pojave i ranog otkrivanja unosa virusa afričke svinjske kuge. Zbog toga su za Udrugu i povećane kvote za odstrjel divljih svinja s 15 na 22 grla.

– Dosad smo odstrijelili deset divljih svinja i to pretežno u pojedinačnim lovovima. Lovna sezona na divlje svinje traje do 31. ožujka i dotad ćemo sigurno ispuniti propisanu kvotu – kaže Tihomir Marjančić.

Tihomir Marjančić

Tijekom zimskih mjeseci na hranilištima u lovištu, kaže lovnik, redovito se provodi prihrana divljači pa će te zalihe hrane zasigurno privući i divlje svinje. Uz lovove i prihranu divljači, članovi Udruge redovito vode brigu i o održavanju lovišta.

– Svi su članovi aktivni u radu Udruge i trudimo se stalno poboljšavati uvjete u našem lovištu. Do kraja siječnja očekuju nas i pojedinačni lovovi na srneću divljač – zaključio je Tihomir Marjančić.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI