Marko iz okolice Koprivnice rušeći orah slomio obje noge, dobio tek 5600 kuna odštete

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Presudom Općinskog suda u Koprivnici Generali osiguranje Marku iz Starigrada mora isplatiti 5600 kuna odštete i nadoknaditi 9200 kuna troškova parničnog postupka zajedno sa zateznim kamatama zbog nesreće koja se dogodila početkom studenog 2014. godine.

Marko je stradao rušeći drvo oraha kojemu se odlomila grana te pala i ozlijedila mu obje noge. Kako je Marko bio osiguranik Generali osiguranja i to od nesretnog slučaja, tužbom je odlučio “utjerati” odštetu od 16.000 kuna za koju je smatrao da ima pravo.

U svojoj tužbi Marko je naveo da mu osigurana svota iznosi 80.000 kuna, a kako je nakon ozljeda ostao 20-postotni trajni invalid, smatrao je da ima pravo na 16.000 kuna, odnosno na 20 posto od tog iznosa. No, tijekom postupka provedeno je medicinsko vještačenje koje je utvrdilo kako je Marku nastupio invaliditet od tek sedam posto, i zbog toga je podneskom sud obavijestio kako je umanjio odštetni zahtjev na 5600 kuna, što je ekvivalent sedam posto od ugovorenog iznosa osiguranja.

FOTO Ilustracija

Generali osiguranje u odgovoru na tužbu upozorilo je kako je nastupila zastara u tom predmetu zbog proteka roka od tri godine, no to im na kraju nije udovoljeno. Odgovorili su također kako iz medicinske dokumentacije nije uopće bilo vidljivo kako je uopće nastao invaliditet, a ne 20 posto koliko je prvotnom tužbom zahtijevao da mu se isplati.

Iako su Marka, kako tvrde, pozivali da dostavi urednu dokumentaciju, on to nije učinio pa tako nije, kako tvrdi osiguranje, dostavio ni rentgenske snimke niti prijavu ozljede na radu, niti je u odštetnom zahtjevu opisao događaj u kojem je stradao. Tražilo je osiguranje od suda da ga se zbog svih propusta tužitelja oslobodi plaćanja kamata, no nakon provedenog postupka sutkinja Općinskog suda u Koprivnici presudila je u korist tužitelja Marka. Stranke u postupku prihvatile su medicinsko vještačenje dr. Božidara Šebečića koji je potvrdio kako je Marko teško ozlijeđen u nesretnom događaju.

Marko je zadobio prijelom desne i lijeve bedrene kosti koje su operativnim putem pričvršćene pločicama i “šarafima”, a kao posljedica toga su lagano šepanje, bol u kuku kod duljeg hodanja, nošenja tereta i promjene vremena i ograničene kretnje u kuku, a desna  mu je noga kraća za centimetar. Prema vještaku, utvrđene su ozljede na Marku ostavile trajni invaliditet u iznosu od sedam posto, a ne 20 posto.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI