Marko: Lopov mi je pred očima ukrao auto, trčao sam za njim, ali…

Drski je lopov, 21-godišnjak sa šireg koprivničkog područja, u nedjelju oko 16.30 sati iz dvorišta kuće obitelji Sačer u Kutnjaku, naselju na području općine Legrad, ukrao auto, opel astru staru 17 godina. Kradljivac je uočio da su u autu ostavljeni ključevi, sjeo za volan i doslovno pred očima Marka Sačera pobjegao s opel astrom. Ukradeni auto pronađen je tek u ponedjeljak i to u polju nedaleko od Đelekovca gdje ga je lopov ostavio.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Supruga je u nedjelju došla od svojih roditelja oko 16.15 sati i u žurbi su joj ostali ključevi u autu te je lopov to iskoristio. Vrlo brzo nakon toga čuo sam da netko pali auto i mislio sam da ona ide još nešto obaviti. Otišao sam u kuhinju i kad sam vidio nju da peče palačinke, ostao sam u šoku – priča nam Marko Sačer.

Marko Sačer, u pozadini opel astra

Odmah je Marko otrčao na ulicu, a lopov je u tom trenutku krenuo iz njegove ulice. Pokušao ga je trčeći dostići, ali je lopov nagazio po gasu i pobjegao.

– Obavijestio sam policiju o krađi i oni su postavili punktove. Lopovu je na kraju auto ostao u kvaru jer očito nije mijenjao brzine pa je nastao kvar na lameli. Auto, kad su ga pronašli policajci na dojavu jednog poljoprivrednika čija je kuća u blizini tog polja u Đelekovcu, više nije bio u voznom stanju. Sad je kod majstora i popravak će me koštati oko 7500 kuna. Teško ću kroz privatnu sudsku parnicu uspjeti naplatiti nastalu štetu od lopova  – kaže Marko Sačer.

Susjed pokazuje odakle je ukraden auto

U autu je Marku ostao novčanik, no srećom, u njemu nije bilo novca pa se lopov nije okoristio.

– Već sam mislio da ću morati ponovno „vaditi“ sve dokumente i to bi mi zadalo dodatni trošak. Kako nije bilo novca, lopovu novčanik nije bio zanimljiv. Moj slučaj dobra je opomena i drugima da nikad ne ostavljaju ključeve u autu. Nama se nakon ove drame to sigurno više neće ponoviti – zaključio je Marko Sačer.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI