Martin mlatio curu, ona pobjegla u kupaonicu i od muke povraćala

Martin (25) iz jednog mjesta iz okolice Ludbrega optužen je za brutalno nasilje nad djevojkom s kojom je živio, a koja ga je zbog njegova nemogućeg ponašanja odlučila ostaviti. Kako otkriva optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, Martin je u veljači prošle godine, u obiteljskoj kući u kojoj je stanovao zajedno s djevojkom revoltiran time što mu je rekla da ne želi živjeti s njime ako se ne popravi, grubo joj zaprijetio i maltretirao je.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Drava te bude progutala

– Možeš ti slobodno otići. Mirovat ću ja jednu do dvije godine, a onda ćeš nestati, Drava te bude progutala – prijetio je svojoj djevojci i kazao joj da će stradati, kao i ljudi koji joj budu pomagali. Kako je sama priznala, djevojka je ostala s njim do lipnja isključivo zbog straha od njega.

Kulminacija njihovih sukoba odvijala se 20. lipnja prošle godine oko tri sata u noći. Martin se napio i u spavaćoj sobi napao je svoju djevojku. Kako navode varaždinski tužitelji nakon provedene istrage, Martin je svoju djevojku otvorenim dlanovima odgurnuo na krevet, sjeo na nju i lijevom joj rukom uhvatio donju čeljust i stisnuo je dok ju je drugom rukom nekoliko puta udario po tjemenu i ozlijedio je. Nakon toga, nesretnica je uspjela pobjeći tako da ga je ugrizla između palca i kažiprsta lijeve ruke. Pustio ju je i ona je pobjegla u kupaonicu gdje je od muke povraćala. Zatim je pobjegla na ulicu, no on ju je vratio u kuću i ponovno bacio na krevet spavaće sobe. Kako bi je zastrašio, rekao joj je “ve buš ti vidla” te je otišao i vratio se s velikim mesarskim nožem. Sjeo je na nju i podigao nož i oštricu usmjerio u njezina prsa. U tom zastrašujućem trenutku bijesno joj je rekao “očeš”, misleći pritom hoće li da joj zarije nož u prsa.

“Martin, nemoj”

Nakon što ga je nesretna djevojka svojom desnom rukom uhvatila za zglob lijeve ruke, počela je plakati i zavapila “Martin, nemoj”. Nakon toga je Martin spustio nož i odnio ga u kuhinju. Otišla je zatim u kupaonicu kako bi stavila oblog na lice i tjeme. Pobjegla je prijateljici, no Martin ju je i kod nje tražio. Ta je žena tijekom ispitivanja kazala kako je njezina prijateljica imala ispod oka plavo-ljubičastu masnicu.

Grozio joj se i nakon prekida. U jednom kafiću u Ludbregu je 5. srpnja prošle godine, dakle mjesec dana nakon prekida, u alkoholiziranom stanju revoltiran time što njegova sada bivša djevojka izbjegava svaki kontakt s njim, gostima rekao “sportl bum z njom krčmu i poda bum zbrisal”. Njegova je djevojka to čula i shvatila kako će je tjelesno ozlijediti.

Nakon što ga je djevojka prijavila, Martin je uhićen, ispitan i kazneno prijavljen, no nije završio iza rešetaka. Umjesto istražnog zatvora odlukom Županijskog suda u Varaždinu izrečene su mu mjere opreza: djevojci se ne smije približavati na manje od 100 metara.

Nije u zatvoru

Zabranjeno mu je uspostavljanje ili održavati izravnu ili neizravnu vezu s njom. Rješenjem Općinskog suda u Varaždinu izrečene su mu mjere nekoliko puta produljene, posljednji put prošlog ponedjeljka. Sud je ludbreškim policajcima povjerio zadatak provjeriti svakih mjesec dana drži li se Martin izrečenih mjera. Okrivljeni Martin na raspravi za produljenje mjera opreza bio je suglasan da mu se mjere produljuju i naveo kako ih se od dana kada su mu naložene potpuno pridržava, a ludbreški su policajci potvrdili kako do sada nije kršio mjere tako da mu nije bilo potrebno izreći istražni zatvor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI