Martina Dalić susrela se i s čelnicima sindikata koji djeluju u Podravki

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novoizabrana predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, nakon što se sastala s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom, sastala se i s čelnicima sindikata koji djeluju u Podravki; glavnom sindikalnom povjerenicom PPDIV-a Ksenijom Horvat, predsjednicom Nezavisnog sindikata Podravke Martinkom Marđetko Vuković i predsjednikom SINPOD-a Marijanom Slukićem.

Martina Dalić

Kako su naglasili iz Podravke “sastanak na kojem su sudjelovali i članovi Uprave Podravke Ljiljana Šapina, Davor Doko i Marko Đerek, imao je za cilj da se nova predsjednica Uprave dr.sc. Martina Dalić upozna s čelnicima Sindikata i uspostavi kvalitetan dijalog Uprave i samih Sindikata”.

Na sastanku je bilo riječi o poslovanju kompanije s naglaskom na status i položaj radnika, bez kojih nije moguće ostvariti postavljene ciljeve vezane uz daljnji rast i razvoj Podravke, koji predstavljaju zajednički interes dioničara i svih zaposlenika. Martina Dalić predstavnicima sindikata rekla je kako joj je velika čast i odgovornost voditi kompaniju koja je jedna od perjanica hrvatskog i regionalnog gospodarstva.

„Daljnji rast moguć je kroz snažniji nastup na tržištima, još značajniji izvoz, te snažnije korištenje novih tehnologija za poboljšanje poslovanja, profitabilnosti i produktivnosti” – kazala je Martina Dalić i najavila moguće nove akvizicije Podravke.

Ksenija Horvat, glavna sindikalna povjerenica PPDIV-a

“Podravka je već postala sinonim za inovativnost i taj inovativni duh mora biti snažno izražen kroz razvoj proizvoda i osvajanje novih potrošača. Jednako tako, u vremenu u kojem se puno govori o zelenim investicijama, očuvanju i zaštiti okoliša kompanija može biti predvodnik i u tim segmentima. Podravka je važan nositelj prehrambeno-prerađivačke industrije i usko je povezana s poljoprivredom te u tom dijelu namjeravamo i dalje povećavati udio hrvatskih poljoprivrednih proizvoda u proizvodima Podravke” – zaključila je nakon sastanka s čelnicima sindikata nova čelnica Podravke i poručila kako su pored Podravkinih brendova najveća vrijednost kompanije marljivi i predani ljudi “koji će svojom energijom i znanjem doprinijeti da zajedno gradimo Podravku budućnosti”.

Iz Podravke su naglasili kako su se svi prisutni složili kako “dobrom i konstruktivnom suradnjom između sprave i sindikata može doći do daljnjih pomaka u ostvarivanju materijalnih prava radnika i uvjeta rada, a samim time i još boljeg poslovanja kompanije”.

Sastanak Uprave i sindikalnih čelnika/FOTO:PODRAVKA

Čelnici sindikata, kako su priopćili iz Podravkinih Korporativnih komunikacija, nakon sastanka su zaključili kako je namjera u prvom sastanku novu predsjednicu uprave što kvalitetnije upoznati s postojećim stanjem i materijalnim pravima Podravke koji proizlaze iz kolektivnog ugovora. Osim toga, predstavili su joj njihova daljnja očekivanja za poboljšanje tih prava.

Radnici kao najveća vrijednost kompanije, trebaju biti i adekvatno nagrađeni za svoj rad i doprinos u stvaranju još bolje i uspješnije Podravke – poručili su na kraju sastanka čelnici sindikata koji djeluju u Podravki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Đurđevac: Prijetio poznaniku da će ga ubiti

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 41-godišnjak sa šireg đurđevačkog područja prijetio riječima poznaniku, oštećenom 62-godišnjaku da će ugroziti njegov život. -Zbog sumnje

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI